Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Er det virkelig en god idé med EU?

EU er en meget kompleks ting at have med at gøre. EU-institutionerne er kendt for et enormt bureaukrati, og selv de simpleste processer kan tage flere uger at få styr på. Man kan så spørge sig selv, om det er en god ting, at alt tager tid.

Der er en masse mennesker, der er indblandet, og det er vel at mærke fra alle af de 27 medlemslande. Så det holder en masse mennesker beskæftiget.

Men flere uafhængige økonomiprofessorer siger, at det store bureaukrati hæmmer udviklingen, og det går ud over demokratiet. Hele ideen med EU var en form for handelsorganisation, så man dermed kunne kontrollere landenes forbrug af f.eks. stål. I dag er det gået så vidt, at noget af EU's budget går til i forvejen velhavende franske vinbønder.

 

Forbud mod høje hæle

 

I øjeblikket bliver der forhandlet om, at frisører ikke må have høje hæle på, når de er på arbejde – de kan jo gå hen at falde. Hvis et sådant forslag bliver ratificeret, kommer der formentlig flere restriktioner, som vi som danskere er tvunget til at følge.

Det, syntes jeg, er utroligt udemokratisk, da det på ingen måde er en sikkerhedsrisiko for samarbejdet, hvis man selv bestemmer, hvad man f.eks. tager på af fodtøj.

I forlængelse af ovenstående eksempel har den danske stat afgivet alt for meget suverænitet i forhold til, hvad vi har fået ud af det. Det kommer også til udtryk i EU's CO*-kvotesystem.

Det er jo – sagt på dansk – hul i hovedet, at selv om vi i Danmark nedsætter vores forbrug af kul og olie, så kan f.eks. tyskerne bare bruge lidt ekstra. For vi ”overfører” bare det, vi ikke har brugt af kvoten, til tyskerne. Det er lidt, som om politikerne i institutionerne ikke tør gennemføre egentlige og brugbare initiativer/love.

 

Manglende konkurrenceevne

 

Derfor mener jeg, at det, som vi kender som EU i dag, er fortid. Jeg så gerne, at man én gang for alle lukkede institutionerne ned og genopbyggede en handelsorganisation, som varetager virksomhedernes interesser. Det lyder som et stort indgreb, men hver gang der kommer målinger af omkring EU's konkurrenceevne ude i den store verden, dumper EU.

Derfor ville det være nemmest at lytte til virksomhederne og ”lære” af dem. Virksomhederne ønsker jo at få kvalificeret arbejdskraft alle steder fra. Så der skal selvfølgelig stadig være fri bevægelighed, både hvad angår arbejdskraft, men også fri pengestrøm. Så hvad skal man egentlig bruge EU-samarbejdet til?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.