Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Bøndernes nye blikfang

I årevis har landbruget forsøgt at forbedre erhvervets image i befolkningen.

Men store helsidesannoncer i dagbladene, husdyr fremvist på byernes torve, dyrskuer, traktordemoer og andre tiltag har tilsyneladende ikke hjulpet.

Senest har man ført tidligere forsvarsminister Søren Gade ind som direktør for Landbrug & Fødevarer. Den folkekære tidligere politiker skal nu gøre reklame for bønderne. I Maskinbladet 24/5 hævder Gade f.eks., at »samfundet forstår ikke landbruget«.

Han mener, at dialog er vejen frem for en bedre forståelse. Men hvad nytter det, når det gang på gang viser sig, at bønderne ikke er modtagelige for konstruktiv kritik?

Omkring de meget omtalte 10 meters bræmmer langs vores vandløb sammenligner Gade disse med tilsvarende zoner langs husejeres ligusterhække, hvor alle angiveligt skal have adgang.

De to ting har intet med hinanden at gøre. Og Gade glemmer helt, at husejerne i forvejen er blevet pålagt at rense alt spildevand fra de enkelte huse - i modsætning til landbruget, som fortsat helt uhindret kan udlede urenset drænvand direkte i vandløbene. Gade undlader også at fortælle, at loven om de nye bræmmer er skabt under hans egen tidligere VK-regering.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen