Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Hamrende dyr omstilling

Energiminister Martin Lidegaard skriver i JP 21/5 med henvisning til den nyligt vedtagne energiaftale, at prisen for fossile brændstoffer vil stige så meget, at det sandsynligvis bliver ”hamrende dyrt” ikke at omstille vor kraft-varmeforsyning fra kul og naturgas til ”grøn energi” i form af vindkraft, biomasse og biogas som aftalt i energiaftalen.

Det forstår jeg ikke. I energiaftalen af 22. marts 2012 angives den samlede merudgift for danskerne til 3,4 mia. kr. per år, når aftalen er fuldt implementeret i 2020 i forhold til at fortsætte med uændret forbrug af kul og gas i vore kraft-varmeværker, som er blandt de mest energieffektive og miljøvenlige i verden - og som uden problemer kan køre videre til 2030 eller længere.

I virkeligheden er merudgiften ved den ”grønne omstilling” meget højere end 3,4 mia. kr. i 2020. For det første fordi man i tallet har modregnet en række besparelser på i alt omkring 2 mia. kr./år, som under alle omstændigheder ville blive gennemført uafhængig af ovennævnte omlægning til ”grøn energi”. For det andet fordi regeringen har valgt at regne med urealistisk høje prisstigninger på kul og naturgas og urealistisk lave omkostninger ved at producere og indpasse fluktuerende ”grøn” energi i vor energiforsyning.

Reel Energioplysning dokumenterer i sit høringssvar (se reo.dk) til Folketinget, at den grønne omstilling uden a-kraft vil koste 10-13 mia. kr. om året i 2020.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.