Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Så er den gal med tonen igen

Danmark bliver atter kraftigt kritiseret af Europarådets politiske politi (ECRI), som ved hjælp af udvalgte agenter konkluderer, at danskerne skal have en opsang, så de retter ind efter de menneskerettigheder, der for tiden er gældende i EU.

Det er da godt, at ECRI endnu ikke kan høre, hvad der ofte bliver sagt, hvor danskerne mødes til en snak over havehækken og andre steder, hvor man kan sludre lidt i fred og ro.

For det er jo blandt meget andet tonen i debatten, det er galt med.

Det var det også i 2006, da den sidste bandbulle blev hældt ud over os.

Og det var det såmænd også i 1930'erne, men dengang kom kritikken fra Berlin, så det var jo noget andet …

Det er mig ganske ubegribeligt, at ECRI-repræsentant, professor Eva Smith, åbenbart ikke for længst kort og klart har sagt til ECRI, at sådan taler og skriver vi altså i Danmark.

For tonen her i landet er hård, når meninger brydes.

Et eksempel er den måde, hvorpå Dansk Folkeparti er blevet hængt ud som den skyldige. Den tilgrisning, som partiet (og især partilederen) har været udsat for i årenes løb, har næppe set sin lige.

Og så er det da absurd, at et europæisk råds hemmelige agenter giver samme parti skylden for den hårde tone.

Om denne tilgrisning har Geoffrey Cain udgivet to bøger (”Ondskabens Ikon” og ”Gensyn med Ondskabens Ikon”) med tegninger og tekster, som antyder niveauet hos Pia Kjærsgaards modstandere.

De rigtige saloner


Og hvis ikke disse bøger er nok for Eva Smith og ECRI, kunne Morten Uhrskov Jensens bog ”Det delte folk”, omhandlende dansk udlændingepolitik 1983-2008, måske være en øjenåbner for, hvordan man taler i Danmark - når man altså hører til i de rigtige partier, de rigtige saloner og de rigtige cafeer.

Disse enkle kendsgerninger har professoren åbenbart ikke gjort et nyt Stor-Europas repræsentanter opmærksom på. Det var heller ikke ventet.

Men det gør ECRI's brug af et par danske agenter urovækkende.

En af ECRI's anonyme meddelere er nemlig Niels-Erik Hansen, så lad os lige vende tilbage til en artikel af Orla Borg (JP 10/10 2004), omhandlende samme Hansens dobbeltrolle under titlen ”Chef med to kasketter”.

Vi nøjes med manchetten: »Lederen af det uafhængige Dokumentations- og Rådgivningscenter om Racediskrimination (DRC) spiller en dobbeltrolle: Udover at være leder af centeret tjener han penge på at arbejde som advokatfuldmægtig for det private advokatfirma Provinsadvokaterne, som DRC henviser klienter til. Det er uacceptabelt for centeret, mener Advokatrådet«.

Niels-Erik Hansen er sammen med professor Eva Smith med til at sænke standarden for Danmarks ry og omdømme i internationale sammenhænge.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.