Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Enlige stilles ringere

Jeg forstår, at skattereformen vil komme til at betyde, at rentefradraget ikke alene forringes, men at denne forringelse kommer til at betyde, at man som enlig ikke får den fulde fradragsret, fordi beløbet følger den enkelte skatteyder, og ikke husstanden.

Antallet af enlige er steget med næsten 60 pct. Den store stigning er især sket for personer mellem 30 og 60 år - altså mennesker i den aldersgruppe, som arbejder mest, bidrager allermest til at betale skat og dermed til, at der er penge til velfærd og til de svageste.

Ikke alene forringer man retten til at få fradrag for sine renteudgifter, hvad jeg til dels godt kan forstå, om end timingen i et overfølsomt boligmarked er ekstremt dårlig, men hvorfor er man proportionalt dårligere stillet, fordi man tilfældigvis ikke er gift/samboende? En husstand er en husstand.

Som enlig skal man jo ikke betale mindre i f.eks. forsikring end ægtepar - men man kan heller ikke få håndværkertilskud pr. husstand. Dette følger igen den enkelte skatteyder.

Er det billigere for samfundet, at folk bor i kernefamilier, så dette er et forsøg på at gøre det økonomisk attraktivt at være par, eller hvad er baggrunden for denne urimelige, kontinuerlige forfordeling af par?

40 pct. af alle husstande består nu af kun en person, og hvis vi tæller de husstande med, der består af en forælder og et eller flere børn, er det langt flere. Og ovenstående aldersfordeling af enlige viser jo med al tydelighed, at det ikke er, fordi der bliver flere ældre.

Er det muligt at komme med en rationel forklaring på, hvorfor det skal straffes økonomisk, at man ikke er et par, og man bor i ejerbolig?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.