Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Det vigtigste initiativ

Industriens investeringer er historisk lave. Det vil på lang sigt være med til at hive produktivitetsvæksten ned til skade for danske virksomheders konkurrenceevne.

Regeringens forslag om at indføre et investeringsvindue i år og næste år falder på et meget tørt sted, og derfor har Dansk Metal efterspurgt investeringspræmien meget længe.

De nye afskrivningsregler (det såkaldte investeringsvindue) vil fremrykke investeringer i maskiner og udstyr og dermed sætte hjulene i gang, så vi får skabt tusindvis af nye job i danske industrivirksomheder.

Erhvervslivet skal have mulighed for hurtigt og billigt at modernisere og effektivisere produktionsapparatet. I konkurrence med andre lande vil globale koncerner, der er placeret i Danmark, derfor fremme investeringerne i Danmark frem for f.eks. Tyskland eller Sverige.

Grunden til, at mange virksomheder i udlandet er konkurrencedygtige, er netop, at de råder over en ny maskinpark med den nyeste teknologi. I Danmark har der de seneste mange år været faldende investeringer i industrien. Derfor er maskinparken i Danmark desværre ved at blive slidt og forældet.

Ny teknologi som f.eks. svejserobotter og CNC-maskiner kan øge vores produktivitet - vi kan simpelthen komme til at producere mere per arbejdstime - og der er ingen vej udenom, hvis vi ikke skal miste job til Østeuropa og Asien.

Erhvervslivet og ikke mindst industrien skal trives, hvis vi skal klare os i den globale konkurrence og skaffe finansiering til velfærdssamfundet. Derfor er det også Dansk Metals håb, at flest mulige af Folketingets partier kan bakke op om investeringsvinduet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.