Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Farvelfærd i Danmark

Tre historier i JP 27/5 burde kunne åbne øjnene på selv S-R-SF-regeringen.

Den ene handler om indvandrede somalieres systematiske snyd og bedrag. Undersøgelser viser, at de i gennemsnit trækker mere end 50.000 kr. fra i skat til bl.a. ”befordring” og ”lønmodtagerudgifter”, skønt to tredjedele af dem lever af bistandshjælp og ikke laver dagens gerning.

Halvdelen af somalierne er danske statsborgere, så man kunne vel forvente en vis interesse for Danmark ud over den, der består i at rage til sig på værtslandets bekostning.

Ingeniører rejser


Den anden historie drejer sig om danske udvandrere. JP fortæller, at antallet er stigende, og at det især er højtuddannede, som siger endegyldigt farvel til Danmark. Det gør f.eks. halvdelen af de udvandrede ingeniører.

Som årsag angives den høje danske personbeskatning og de gunstigere iværksættervilkår i andre lande. Af gode grunde betragter både Dansk Erhverv og Ingeniørforeningen denne irreversible udvandring som et problem.

Det gør forskningsminister Morten Østergaard (R) imidlertid ikke. Han mener endda, at vi skal være stolte af, at udenlandske firmaer ansætter danskere, selv om de ikke vender hjem igen.

Og skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) er mere optaget af, at hans ”reform” giver enlige forsørgere nogle få hundrede kroner mere om måneden. Fra regeringens side skal vi altså ikke påregne hjælp.

Skat under 20 pct.


Siden slutningen af 1960'erne har skiftende regeringer udstyret Danmark med et monstrøst velfærdssamfund, hvis bid af bruttonationalproduktet kun er steget og steget. Her er vi så ved dagens tredje avishistorie.

Den fortæller, at Danmark langt op i 1960'erne havde et skattetryk, som endda var lavere end USA's. Det var bl.a. Socialdemokraternes fortjeneste, at skatten i 1956 var under 20 pct., for Stauning holdt på, at skat ikke måtte bidrage til høje forbrugspriser.

Det er mildest talt fortid, for i vore dage er næsten alle priser politisk fastsatte, og hovedparten af dem til staten sigter netop på at fordyre varerne vha. selektive afgifter.

Skridt for skridt har vi påført os et velfærdssamfund, der af gode grunde virker som en magnet på indvandrere og ”asylsøgere”, men som er så kostbart (og ineffektivt), at iværksættere og højtuddannede danskere i stigende grad søger til mere erhvervsvenlige lande.

Økonomer og tænketanke er derfor også allerede ved at forberede os på, at det ikke bør være tilladt at ”løbe fra regningen”.

Pengene til fællesskabet


Det betyder formentlig, at emigration skal forbydes og straffes på linje med ”republikflugt” i det hedengangne DDR. Efter socialistisk tankegang er vi nemlig til for statens skyld og skal - som hovbønder i Middelalderen - levere en vis mængde gratis arbejde til staten.

Det gør vi som bekendt allerede, eftersom vi skal helt hen til midten af august, før de penge, vi tjener, er vore egne. Indtil da går alle vore indtægter til ”fællesskabet” (som regeringen omdøbte ”det her land” til at hedde).

Dette var blot et par overvejelser, som en enkelt dags avislæsning gav anledning til.

Man tør slet ikke tænke på, hvad en hel uges avislæsning kunne føre til.

Økonomer og tænketanke er allerede ved at forberede os på, at det ikke bør være tilladt at ”løbe fra regningen”.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.