Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Thorning fortrænger kristendommen

Et besøg på besættelsesmuseet i Riga, Letland, satte for nylig gang i mine tanker om, hvordan et samfund kan ændre karakter, når det angribes på grundlæggende værdier og selve sjælen.

De synlige eksempler på Sovjetunionens 60 år lange besættelse af og grusomhed mod vore baltiske naboer berørte mig meget.

Stalin gennemtvang en ideologisk forandring rettet mod kirken, kulturen og en massiv påvirkning af uddannelsessystemet. Man lukkede kirkerne og retsforfulgte kristne på baggrund af deres tro.

Nu skal man altid drage paralleller med en vis varsomhed. Helle Thorning-Schmidt er ikke Stalin, men når den kristne kulturarv trænges i baggrunden, så sker der en ændring af et samfund, som fører til mere egoisme, kynisme og større materialisme. Når den politiske ideologi får overtaget, så har den magt til at ændre et samfund, medmindre en befolkning siger fra. Det handler jo ikke om, hvordan vores kulturgrundlag bliver fortrængt. Det handler om, hvilke konsekvenser det har for et samfund og en nation, når den fælles ramme smuldrer. Thornings regering forsøger konsekvent og uden tøven at fortrænge kristendommen i det danske samfund med forslag om kønsneutrale ægteskaber, afskaffelse af den obligatoriske kristendomsundervisning på læreruddannelsen og senest med afskaffelse af helligdage som helt konkrete eksempler. Ledelsen i Danmark i dag er uden sammenligning den mest ateistiske siden Christian VII, der i 1770 beordrede ni helligdage sløjfet.

Kulturrelativisme


Den politiske ideologi, regeringen praktiserer, er dog ikke kommunisme, men derimod en kulturrelativisme, som i sin enkelthed bygger på, at alt er lige godt, og som umuliggør moralske valg, da der ikke er fælles gods at træffe disse valg på baggrund af. Som kommunismen er kulturrelativismen også en ateistisk tænkning, som i sin virkning kan medføre voldsomme samfundsforandringer.

Situationen for vores samfund er værre, end da mit parti blev stiftet i 1970 som en reaktion på moralens forfald. Dengang var der trods alt en generel større forståelse for det kristne livs- og menneskesyn i Danmark. Vores kristne kultuarv bliver i disse måneder og år presset i en grad som aldrig før. Men erfaringen tilsiger, at alt ikke er lige godt, og at vi i århundreder har haft en fælles og værdifuld ramme omkring vores danske samfund, som bygger på det kristne kulturgrundlag. Derfor må alle gode kræfter stå sammen og modvirke denne ideologiske nedbrydning af den kristne kulturarv i Danmark.

Kristne etiske værdier handler ikke om at fordømme andre. Det handler om at tage ansvar for sit eget liv, for sin næste og for naturen. Det handler om solidaritet og medmenneskelighed. Det handler om stoltheden over at arbejde for det fælles bedste og leve op til de sociale pligter, vi har over for hinanden, vore familier og vore lokalsamfund. Det handler om at bevare det, der gør os stolte over at bo i vores land.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.