Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Grækenlands exit fra euroen

Jyllands-Posten har i en leder (17/5) ganske nøje analyseret Europas økonomiske situation om Grækenland som medlem af euroland.

Grækenland burde som beskrevet aldrig være blevet en del af det økonomiske samarbejde. Grækerne snød med oplysningerne i begæringen om optagelsen i 2002, og de har siden opført sig aldeles økonomisk uansvarligt ved fortsat at gældsætte sig til mere end det dobbelte af eurolandenes egne mål. Et groft eksempel på græsk uansvarlighed er en af kandidaterne som græsk premierminister, venstrefløjspolitikeren Alexis Tsipras, der klart afviser eurolandenes sparekrav for fortsat kapitaltilførsel til Grækenland. Som han så frejdigt siger til Wall Street Journal: »Vores første valg er at overbevise vore europæiske partnere om, at i egen interesse bør de ikke stoppe kapitaltilførslerne. Hvis det sker, vil Grækenland standse betalingerne til kreditorerne, og så vil Grækenland have råd til at betale de offentligt ansatte og pensionisterne«. Det er pengeafpresning i renkultur, og det bør eurolandene naturligvis ikke ligge under for.

Konsekvenser i vente


Det er så sandt, som Margaret Thatcher engang har sagt det: »Kendetegnende for socialister er, at de før eller siden løber tør for andres penge«. I JP's leder skrives, at et græsk farvel til euroen vil umiddelbart få alvorlige konsekvenser. Jyllands-Posten skylder at forklare de undrende iagttagere af den økonomiske udvikling i Grækenland, hvad det er for alvorlige konsekvenser? Meget taler tværtimod for gavnlige konsekvenser med bedre ro på kapitalmarkederne til gavn for den økonomiske vækst i Europa. Grækenland kan naturligvis fortsat være medlem af det EU, der baseres på et frihandelsområde. Ganske som Danmark er det.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.