Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Hvad skal vi med 2020-planer?

Planer for økonomi og samfundsudvikling i valgperioden frem til 2015 - det kan vi forlange, at regeringen forholder sig til og melder ud.

2020 derimod er et ansvarsfrit prognoseår. Det er så langt ude i fremtiden, at det meste er anderledes, end vi regner med og regner på i dag. Alligevel skal to helligdage nu slagtes i symbolpolitikkens navn, så et 2020-regnestykke kan gå op. I 1980 indførte Danmark sommertid. Begrundelsen var energibesparelse, men ingen kan dokumentere, at der er sparet energi af den grund. Men det var også ligegyldigt, for det centrale var, at politikerne viste handling, så det kunne ses og mærkes. Nu vil regeringen og fagbevægelsens top gentage spøgen fra 1980 ved at fjerne to helligdage. Så kan befolkningen mærke, at både politikere og fagbevægelse er dybt ansvarlige. Og vi borgere ude ved kakkelbordene ved jo, at virksom medicin smager grimt. Om grim smag også er tegn på virksom medicin er jo en anden sag.

Flere skal i arbejde


Arbejdsudbuddet skal øges, så vi har råd til velfærden fremover. Klart nok - uanset at stor arbejdsløshed lige nu gør det svært at forstå, at der skal smedes lige præcis nu, hvor jernet er koldt. Regeringen og dele af fagbevægelsens top foreslår, at de, der i forvejen knokler bagdelen ud af bukserne, nu skal arbejde også på to af vore gamle helligdage. Sjovt nok tænker de ikke på en mere nærliggende løsning, nemlig at skabe rammevilkår, så de der ikke arbejder i dag, selv kunne finde vej til arbejdsmarkedet. Men hvis alle skal have overenskomstmæssig løn, uanset præstation, så dur den løsning ikke i en globaliseret verden. Sjovt nok tænker de heller ikke på, at hvis verdens højeste marginalskat blev sat ned, så var der mere incitament til helt frivilligt at arbejde mere. Så nej - der er kun sommertidskonceptet tilbage, så det får vi højst sandsynligt stoppet ned i halsen. Under bobleøkonomien har fagbevægelsen selv skabt et monster af hele seks ugers ferie.

Historieløshed

Man kunne jo begynde med at rulle egne fejl tilbage, hvis der absolut skal arbejdes mere lige nu og lige præcis af dem, der i forvejen er i arbejde. Men historieløshed og foragt for vores kulturkristne baggrund gør, at lunsen skal skæres i helligdagene. Helligdagene har stor betydning også for sammenhængskraften i vort lille land. Her mødes vi på kryds og tværs i hele Danmark i stedet for som i ferierne at flygte ud i verden i alle retninger. Væk med konfirmationerne på store bededag. Og 2. pinsedag - ja, skråt op med den! Velbekomme.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.