Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Fagligt stærk folkeskole

Danske Skoleelever foreslår i JP 14/5, at der indføres krav om, at alle folkeskoler skal indføre faglig niveaudeling i en række fag i mindst en fjerdedel af undervisningstiden.

Jeg er enig i elevernes fokus på, at skolerne skal være endnu bedre til at fokusere på den enkelte elevs faglige udbytte. Det kan gøres på flere måder, f.eks. ved at skolerne i en del af undervisningstiden danner hold ud fra emner, køn, fagligt niveau m.v. Men løsningen er ikke at skabe nye regler i et forsøg på at organisere og styre skolernes undervisning fra Christiansborg. Danske Skoleelevers ønsker om holddannelse kan fint lade sig gøre inden for den nuværende lovgivning, også mere end 25 pct. af tiden, som de foreslår. Klassefællesskabet er og skal være den faste base for eleverne. Læring i fællesskab giver et større og bredere fagligt løft af alle eleverne, viser forskningen. Men skolerne skal med udgangspunkt i klassefællesskabet samtidig være bedre til at bruge de eksisterende muligheder for at danne hold og undervisningsdifferentiere. I dag har skolerne mulighed for holddannelse i op til halvdelen af undervisningstiden. Det giver masser af muligheder for spændende og fleksibel undervisning, der er tilpasset den enkelte elev. Brug dem!

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.