Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Rohde roder

Medlem af Europa-Parlamentet Jens Rohde harcelerer i et læserbrev i JP 16/5 over, at fødevareminister Mette Gjerskov foreslår at bruge den direkte landbrugsstøtte til at kompensere landmændene for at tage jord ud af produktion.

Han mener, at det er at spille hasard med en landbrugseksport på 150 mia. kr. Nu har landbruget aldrig eksporteret for 150 mia. kr. Ifølge landbrugets egne tal, var eksporten af landbrugsprodukter i 2010 på ca. 65 mia. Hertil kan man så, alt efter temperament, lægge den såkaldte agroindustrielle eksport, hvorved den samlede eksport kan nå op på ca. 105 mia. kr., så Rohde roder noget rundt i tallene. Jens Rohde mener, at det er uetisk og uansvarligt, at det er landbruget, der skal være med til at betale for de indsatser, som skal til, for at vi lever op til EU's vandrammedirektiv og EU's habitatdirektiv. Men han glemmer helt, at når MG vil tage jord ud af produktion, er det for at spare landbruget for andre indgreb, som vil ramme langt hårdere og være langt dyrere for erhvervet. Når man tager jord ud af produktion, er det målrettet regulering, som landbruget selv peger på som det mest rimelige. Alternativet er generel regulering, som vil ramme alle, og som er uden kompensation. Hvis pengene til, at vi får styr på landbrugets egen forurening, ikke skal kunne tages ud af de ca. 7 mia., som landbruget får i direkte støtte, så skal de jo komme fra alle andre. Er det det, Rohde vil? Som liberal går Rohde åbenbart ind for ”forureneren betales”-princippet. Jeg mener, at det er forureneren, der skal betale, og det eneste rigtige er at bruge en del af den direkte landbrugsstøtte til dette formål. Det er det billigste, både for landbruget og for alle os andre.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.