Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Enhedslisten i vælgerbedrag

Enhedslistens manifest harmonerer på ingen måde med den politiske aftale, som partiet har skrevet under på om skolelukninger.

Det burde være grund til glæde i Aarhus Kommune. Kommunen vokser, og der forventes i 2030 at være mere end 375.000 indbyggere i kommunen. Men det socialistiske bystyre mener åbenbart, at flere indbyggere bør medføre færre folkeskoler. Derfor har Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten valgt at lukke Vejlby Skole, Kolt Skole og Rundhøjskolen fra sommeren 2013. Tænk sig, at Enhedslisten sikrer flertal for lukning af folkeskoler. Det er en logik, som vi i Dansk Folkeparti har meget svært ved at se logikken i.

Bidrag til sammenhængskraft

Vi opfatter de lokale folkeskoler som andet og mere end et sted, hvor ungerne undervises. Folkeskolerne er livsnerver for lokalområderne og et samlingssted for en lang række af andre aktiviteter i lokalområdet. Det er velkendt, at skolerne igennem generationer har bidraget til lokalområdets sammenhængskraft og bæredygtighed. Jeg anerkender, at der kan tales for skolelukninger enkelte steder, da faldende elevtal umuliggør en ordentlig kvalitet i undervisningen, sådan som formanden for skolebestyrelsen på Vejlby Skole udtaler, nemlig at skolen reelt var blevet for lille. I de enkelte tilfælde er der kun tre ting at overveje, enten at lukke skolen eller at tilføre skolen flere elever ved ændrede skoledistrikter eller en kombineret løsning med fælles ledelse i par-skole regi.

Russisk roulette

Grundlæggende er DF imod skolelukninger - skolelukninger, som desværre har ramt mange skoler de senere år. Hvorfor lukke Rundhøjskolen i Højbjerg? En skole med ikke færre end 570 elever, som nu splittes med halvdelen til Rosenvangskolen og den anden halvdel af eleverne til Viby Skole. Argumenterne for at lukke Rundhøjskolen er meget svære at få øje på. I min optik spiller man russisk roulette med de 1.100 elever på de tre skoler i Aarhus Kommune, som nu skal lukkes af et socialistisk flertal i byrådet. Bekymrende er det ligeledes, at man ”kun” har beregnet en besparelse på 12 mio. kr. årligt ved den store ændring af skolestrukturen i Aarhus Kommune. Det kan lyde af mange penge, men set i forhold til Aarhus Kommunes samlede skole- og undervisningsudgifter er det så marginal en besparelse, at der reelt ingen besparelse er. At Enhedslisten sikrer flertallet for skolelukningerne, er rendyrket vælgerbedrag. I forbindelse med kommunalvalget i 2009 udarbejdede Enhedslisten en ”politisk håndbog”, som beskriver partiets politik.

De små skoler skal bevares

På side 21 i Enhedslistens manifest står at læse: »Kommunalreform og nedskæringer har betydet flere skolelukninger af små skoler i lokalområder. Enhedslisten ønsker fortsat at bevare skolen som et lokalt forankret kulturcentrum. Det er Enhedslistens opfattelse, at de små lokale skoler må og skal bevares. Fordi de ofte i de små lokalsamfund er det eneste kulturcentrum og mødested. Det er igen børnenes og lokalsamfundenes behov, der skal sættes øverst på dagsordenen«. Det harmonerer på ingen måde med den politiske aftale, som Enhedslisten nu har skrevet under på i Aarhus Kommune, hvor Enhedslisten som sagt sikrer flertallet for lukning af tre folkeskoler. Vælgerbedrag kan man konstatere.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.