Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Injurier eller sandhedsbevis

I ”Kampen om et underskud” skriver Knud-Peter Porskrog 14/5 bl.a.: »Da regeringen tiltrådte i september, overtog den et underskud på 80 mia. kr. Så skulle der - naturligt nok - foretages et kasseeftersyn.

Dette viste som forventet, at underskuddet ikke var 80 mia., men snarere 100 mia. kr. … Nu sker der så det, at ”regnedrengene” ved fornyet gennemgang finder ud af, at underskuddet er 26 mia. kr. mindre.« I en leder i JP 13/5 står der: »Det voldsomme kursskifte, som Vestager har tvunget de to partier til som pris for at bringe dem til magten, er i bund og grund utroværdigt, ja, løgnagtigt. S og SF har brudt så mange løfter - ikke om småting, men på helt grundlæggende politikområder - at troværdigheden ikke lader sig genetablere.« To af hinanden uafhængige synspunkter. Men med samme konklusion: utroværdigt. 26 mia. kr. er så meget at overse, at man skulle tro, at det var løgn, at det var muligt. Det er det måske også. Lederen beskriver kursskiftet for S og SF som utroværdigt og løgnagtigt. Når Danmark har så lav en rente, som vi har, så er det, fordi pengene fosser ind i landet. Vi har 300 mia. kr. til gode i udlandet. Lyver regeringen, fordi det er en fordel for magten, at krisen har tag i Danmark? En injuriesag fra statsministeren på regeringens vegne, vil være forfriskende. Katastrofalt, hvis den blev tabt, fordi der blev ført sandhedsbevis for påstandene.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.