Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Til meningsløst arbejde

Hvis jeg skulle gøre mig egnet til at arbejde i dag, ville jeg ende som talknuser på et kontor eller som konsulent, der overflødiggjorde menneskelig arbejdskraft.

Det giver prestige og en god løn uden at snavse sig til. Forandringen er kommet for at blive og giver fast arbejde. Er der andet at få? Maskiner erstatter mennesker. Robotstøvsugere er aktuelle for de ældre. De gør arbejdet halvt så godt. Imens leger man med en behåret robot, som ikke griser og ikke skal luftes. Kontrol og ansvar er flyttet over til brugerne. I tog og S-tog skal man selv stemple billetten i en lille maskine. Hvis den er itu, står man med en billet, der kan bruges ved en senere lejlighed. Mange har fundet ud af at rejse uden billet. Risikoen for at blive opdaget er meget lille. Telefonservice er en saga blot, selv hos TDC ender man i kø i en maskine, hvor man taster sig videre i en maskine i en uendelighed. På kontorerne arbejder de folk, der roser sig af at begrænse de dyre menneskelige omkostninger, de bliver aldrig selv overflødige og får stadig mere i løn. Den dyre menneskelige omkostning er flyttet et andet sted hen. Det overflødige menneske er på understøttelse, kontanthjælp eller førtidspension. Er der nogensinde lavet en beregning over, hvad rationaliseringer koster i tabte indtægter og merudgifter for staten til overflødig menneskelig arbejdskraft? Skatten stiger, det samme gør lønnen, for at man kan følge med. I Chicago er der så mange frisører, at de kan leve af at klippe og barbere hinanden. Er det ikke der, vi er på vej hen overalt i Europa? Meningsløshed og overflødige mennesker?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.