Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Påvirket af brændeovne

Uden at gå nærmere ind i diskussionen om, hvor mange dødsfald brændeovnsrøg forårsager herhjemme på årsbasis, vil MCS Foreningen gerne spagfærdigt fremføre, at mange menneskers helbred i det daglige påvirkes negativt af røg fra brændeovne.

Det gælder vores medlemmer, som er duft- og kemikalieoverfølsomme, og det gælder mennesker, der lider af astma, bronkitis eller KOL. En undersøgelse gennemført i 2006 af Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed på Gentofte Hospital viste, at mindst 150.000 danskere har sociale og/eller erhvervsrelaterede problemer pga. deres symptomer over for dufte og kemiske stoffer. Vi ved fra MCS Foreningens medlemmer, at rigtigt mange af dem har problemer med at tåle brænderøg, og at mange er nødt til at bruge luftrensere indendørs eller installere dyre ventilationsanlæg med kulfiltre. Ifølge Danmarks Lungeforening har ca. 430.000 danskere KOL, kronisk obstruktiv lungesygdom. 10-15 pct. er syge uden at have været rygere. Sundhedsstyrelsen udgav i 2006 en håndbog om allergiske lidelser. Ifølge bogen har ca. 250.000 voksne danskere astma. Astma-Allergi Danmark anslår, at 7-10 pct. af alle danske børn har astma, svarende til ca. 100.000 børn. Nogle af disse mange mennesker har én eller flere af sygdommene, men summa summarum, så er der op mod 930.000 gode grunde til at undgå brændeovnsfyring. Susanne Hemdorff, formand, MCS Foreningen, Kildevej 33, Langå

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Ugens udvalgte: Jeg er bekymret for mine børns fremtid
Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen
Efterkrigsgenerationen har undladt at gribe ind i tide over for forurening og global opvarmning i jagten på økonomisk vækst og større forbrug.
Debat: Den ekstra mia. kr. til hospitalerne er stort set brugt, inden pengene overhovedet er afsat
Lisbeth Lintz, Camilla Rathcke, Grete Christensen, Karen Stæhr, Bodil Otto
Hvor hospitalerne før skulle leve op til kravet om 2 pct. produktivitetsforbedring for at få del i en særlig pulje penge, skal de fremover leve op til en række krav om f.eks. reduktion i antal sygehusforløb pr. borger.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Fodbold uden dommerfejl er ikke fodbold

Jens-Kristian Lütken
Magien forsvinder fra fodbold, hvis den skal være ren og retfærdig

International debat og analyse: Den oversete humanitære krise i Latinamerika

Ninna Nyberg Sørensen
Flere end tre millioner mennesker har forladt Venezuela, hvis økonomiske krise får stadig større konsekvenser for befolkningen. Nabolandene taler om en humanitær flygtningekrise, og flere er i gang med at tage ekstraordinære migrationspolitiske skridt.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her