Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Glem det, Gjerskov!

Den danske fødevareminister, Mette Gjerskov, bevæger sig på et både uansvarligt, uanstændigt og i øvrigt urealistisk spor, når hun vil tage landmændenes direkte EU-støtte og konvertere den til kompensation for at tage jord ud af produktion.

Venstre er tilhænger af, at en del af den direkte støtte gøres betinget af, at landmændene overholder en række miljøforpligtelser i produktionen. Men vi accepterer ikke, at de grønne incitamenter bruges som kompensation til at nedlægge dele af produktionen.

Det har jo intet med incitamentsstøtte at gøre. Det er nedlukningsstøtte og den stik forkerte vej at gå i en tid, da alle råber på vækst og arbejdspladser. Må jeg gøre fødevareministeren opmærksom på, at alene i Danmark er hun i gang med at spille hasard med 150.000 job i fødevareindustrien og en eksport på 150 mia. kr.

Jeg kan love ministeren, at den liberale gruppe i parlamentet vil sikre flertal mod ministerens planer. Regeringen gør klogt i at notere sig, at den ikke kommer uden om parlamentets liberale gruppe, hvis den vil gennemføre noget som helst.

Eksport af problemer


Jeg undrer mig i øvrigt over ministerens evige gentagen af, at EU's landbrugsstøtte skal afskaffes. Man afskaffer ikke landbrugsstøtten ved at afskaffe EU's landbrugsstøtte. Man re-nationaliserer i stedet både landbrugsstøtten og -politikken, og så vil vi se et Europa, som begynder at eksportere problemerne i hele fødevaresektoren til hinanden .

Derfor er Gjerskovs udmelding i sig selv ude af trit med virkeligheden. Værre er det imidlertid, at for hver gang ministeren gentager sit synspunkt, medvirker hun til at marginalisere Danmark i forhandlingerne om reformen af landbrugsstøtten.

Venstre har hele vejen gennem EU-formandskabet støttet og hjulpet regeringen, men der er ingen vindere i det spor, som ministeren forfølger, og derfor vil vi blokere for ministerens forslag i parlamentet. Hun kan glemme alt om sine planer.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.