Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Derfor er debatten om muslimer stilnet af

Af JP 12/5 fremgår, at ”muslimdebatten er stilnet af”. Dette tages i en række tyndsnakkende interviews sammesteds til indtægt for, at de skarpt optrukne fronter i udlændingedebatten er faldet fra hinanden, at der er opstået konsensus om de brede linjer i udlændingepolitikken, at man i dag møder indvandrere som individer - og mere af samme skuffe.

Hvis nu JP i stedet havde spurgt dem, der har deltaget mest ihærdigt i debatten, kunne svaret muligvis have været et andet.

F.eks. kunne det have været, at en debat jo altså ikke føres bare for debattens egen skyld, men for at indvinde en klarhed, som kan ændre opfattelsen af tingenes tilstand.

Det har derfor ingen mening at debattere med gentagelse af noget, der allerede er sagt før mellem en halv og en hel million gange - og slet ikke at debattere med nogen, som er mere optaget af at undgå at høre det, der bliver sagt, end at forholde sig til de argumenter og facts, der lægges frem.

Formentlig af den grund er mange af de tidligere ihærdige debattører derfor holdt op med at debattere. De har indset, at debatten ingen vegne fører hen.

Stillingen er således den, at de politikere, der styrer landet, ikke lytter til argumenter, at uønskede facts ingen rolle spiller for dem, og at de ikke vil se den afgrund, der har åbnet sig i konsekvens af et par årtiers meningsløs import af mennesker fra Den Tredje Verden.

Selv hærdede debattører er nok også ved at få kvalme af at diskutere de komplet unødvendige problemer, som denne komplet unødvendige import har skabt.

Måske har de også indset, at den brede offentlighed antagelig først en gang i fremtiden, når selv de dummeste, sløveste og mest naive har haft førstehåndsoplevelser med de praktiske følger af det, der er sket, vil begribe, at gulvtæppet er blevet trukket væk under fødderne på dem, og at de ansvarlige politikere må skiftes ud, førend det igen får mening at debattere.

Når nogen derfor tager udlændingedebattens stilnen af som et opmuntrende tegn på, at offentligheden har vænnet sig til at anskue de forvoldte ødelæggelser i et positivt lys, kunne det derfor også tages som udtryk for en tilsvarende virkelighedsfjernhed som den, der forårsagede ulykkerne.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.