Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Tab af landskabsværdier

Regeringens ambition er, at der opføres 1.800 MW ekstra landbaseret vindkraft inden for de næste otte år. Det mest rentable med den nuværende teknologi - og ikke mindst støtteordninger - er at rejse 150 m høje møller med en effekt på 3 MW. Det vil betyde 600 kæmpemøller placeret rundt om i kommunerne.

Vindmøller er egentlig ret flotte industriprodukter, men når de placeres som grupper i landskabet, omdannes dette til et industriområde. Vindmøller skaber uro og støjer. Naboer til uønskede vindmøller rammes hårdt både fysisk og psykisk. Den landskabelige værdi i de udvalgte områder ændres drastisk, og naturoplevelser forringes selv på meget lang afstand. F.eks. vil en roterende vindmølle på 150 m sagtens kunne ses 10 km væk og således skæmme en ellers flot og rolig aftenhimmel. En cirkel med en radius på 10 km giver et 314 kvadratkilometer stort synsområde. Med 600 møller, der placeres i grupper på seks stk., er vi oppe på 31.400 km +2 . Danmarks samlede areal er på 43.098 km +2 . Grøn energi er godt, men det har sin pris. Personligt synes jeg, at prisen for mistet landskabsværdi og ramte medborgere er for høj ved valg af landbaseret vindenergi. Så hellere satse på havmøllerne - langt til havs, hvis det er vindenergi, der kræves.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.