Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Sol på den fede måde

Det boomer med solcellesystemer på danskernes huse, og det er i sig selv en god ting. Solceller udnytter nemlig en vedvarende energikilde og nedsætter CO2-udslippet.

Solcellesytemernes effekt på varmeregningen er veldokumenteret, de har nået et prisleje, hvor de fleste miljøbevidste borgere kan være med, og de er lette at sætte op. Måske for lette at sætte op. Eksemplerne på uheldige placeringer, som skæmmer bygningerne, er desværre mange. Og det er ærgerligt, for solcellerne bør have så stor udbredelse som overhovedet muligt af hensyn til vores miljø. Det er derfor vigtigt, at kommunerne gør sig overvejelser om, hvordan vi kan få sat så mange solcellesystemer op som overhovedet muligt og samtidig sikrer, at den danske bygningskultur - fra parcelhuse til bevaringsværdige bygninger og landbrugsejendomme - ikke skæmmes. For den danske bygningskultur er så mangfoldig, er det ikke muligt at lave ét regelsæt for, hvordan solcellesystemer hænges rigtigt op.

Fradrag for rådgivning


Et regelsæt er heller ikke løsningen her. Derimod er det vigtigt, at den enkelte kommune udarbejder fælles retningslinjer - f.eks. i en arkitekturpolitik eller i planstrategien - for opsætningen af solcellesystemer, der ikke alene tager hensyn til bygningskulturen, men som også sikrer, at arkitektfaglige hensyn ligger til grund for retningslinjerne. Endelig bør politikerne på Christiansborg prioritere, at borgere, der ønsker solcelleanlæg på deres huse, kan få skattefradrag på arkitektfaglig rådgivning. Vi har nemlig ikke råd til, at vores fælles bygningskultur skæmmes og i værste tilfælde falder i værdi.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.