Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

De kloge 16-årige

Inden regeringen forhaster sig og vedtager sænkningen af valgretsalderen til 16 år, ville det måske være på sin plads at gennemføre en rundspørge blandt de nyligt fyldte 18-årige med det formål at finde ud af, om de følte sig rustede nok til at stemme ved det forrige folketingsvalg.

Man kan i den forbindelse spørge sig selv, hvordan en 16-årig kan være myndig og ansvarsfuld nok til at afgøre, hvem der skal regere Danmark, når en 14-årig ikke er voksen nok til at blive straffet. Modenheden indtræffer altså midt i 8. klasse, mens man (på nogle skoler) endnu ikke er gammel nok til at være inde i frikvartererne. Hvor er sammenhængen? Som dugfrisk 18-årig kan jeg hjælpe til og sige, at det var drønsvært pludselig at skulle vælge, og politikernes evige krumspring gjorde det ikke lettere at finde hoved og hale i. Men det har en 16-årig selvfølgelig meget lettere ved - det er da klart.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen