Sats på de studerende
Rektor ved Aarhus Universitet, Lauritz B. Holm-Nielsen, ytrede i kronikken 16/11 sine fremtidige planer for, hvordan AU skal satse på talentudvikling
Helt centralt er dog: Hvad er det på bekostning af?
Det nævner rektor ikke noget om, men det bliver højst sandsynligt de studerende, som vil opleve en forringelse af uddannelseskvaliteten, for at kraftfulde talentprogrammer kan finansieres.
Et klart eksempel på den fremtidige prioritering fra ledelsen kan læses i et udkast til strategien for hovedområdet Business and Social Sciences, der i øvrigt er det mest ”studentertunge” hovedområde på Aarhus Universitet med ca. 16.000 studerende.
Faciliteter for talenter og talentspotting har en central og meget konkret udformning, mens den resterende gruppe af studerende ikke er prioriteret i samme omfang.
Det er en forkert prioritering at satse alle midler på en smal elite af studerende, når resten skal nøjes med uddannelser, som ikke er tilstrækkelige.
En ny undersøgelse fra djøf viser, at omkring en tredjedel af de djøf-studerende føler, at de bør tilkøbe ekstra undervisning for at bestå eksamener.
Denne udfordring bør løses, før alle midler sættes ind på talentudvikling.
Talentudvikling er vigtigt for et universitet, men det må ikke blive på bekostning af de almene studerende og deres uddannelse.
De studerende er og bliver eksistensgrundlaget for universitetet, hvorfor de også skal prioriteres herefter.
Karen Marie Kjeldsen, stud. oecon., Jerichausgade 2, 2., Aarhus