Gamle Gerda og lille Ole i kulturhovedstad 2017
I JP Aarhus 9/11 kan man læse, at der er faldende opbakning til Aarhus' ambitioner om at være Europæisk Kulturhovedstad 2017.
Man kan læse, at der er besparelser på kommunens kerneområder, så som at der kun skal være én nattevagt i stedet for to nattevagter til at passe på de ældre pr. plejehjem. Det har bl.a. kostet en nattevagt skrammer, da hun blev overfaldet, som der er beskrevet på jpaarhus.dk 2/6. Der er sket en så stor forringelse hos de udviklingshæmmede bl.a. i bofællesskabet Stavtruphus, at de ansatte kun har tid til at hjælpe de udviklingshæmmede beboere med de allermest nødvendige praktiske ting som personlig hygiejne. Tandlægebesøg og lægebesøg aflyses, fordi medarbejderne ikke har tid til at følge med de udviklingshæmmede. Og som socialpædagog Pia Stabell Hjort siger til avisen: »Det er ikke altid muligt at yde den nødvendige omsorg og kontakt til beboerne«.
Efter 2017 vil Aarhus Kommune og de fleste af dens byrådsmedlemmer blive husket for, at Aarhus blev kulturhovedstad. og at kommunen minimum havde brugt en mia. kr. til projektet i stedet for at blive husket på, hvordan de svageste blev behandlet.
Hvordan kommer de rundt?
Som byrådsmedlem Aage Rais-Nordentoft (S) skriver: »Jeg tror faktisk, at kulturhovedstad 2017 bliver en stor oplevelse for både gamle Gerda og lille Ole og resten af vores bys gode borgere« i debatten på Stiften.dk.
Jamen, kære Aage Rais-Nordentoft og andre byrådsmedlemmer, hvordan kan gamle Gerda og lille Ole komme ud og opleve kulturhovedstad Aarhus, hvis de er for gamle eller for handicappede til selv at finde rundt i byen? For der vil ikke være tid til at hjælpe dem rundt, når man allerede kan læse, at tandlæge og lægebesøg aflyses, hvis man skal have hjælp til det.
Så det tror da pokker med faldende opbakning til Aarhus som kulturhovedstad.
Jesper van der Schaft, Haslevej 20, 1.-6, Åbyhøj