Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Det haster med turismen

”Fokus på turismen”. Under denne overskrift kunne man 11/11 læse følgende i JP:

»De udenlandske turister skal strømme ind over landets grænser (…) »Turisme skaber en væsentlig del af vor vækst, men Danmark taber markedsandele, og der er derfor behov for en styrket indsats på området«, siger handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) … Årsagen til, at der nu sættes fokus på turismen, er, at branchen bidrager væsentligt til den danske samfundsøkonomi. Specielt i udkantsdanmark er turisterne vigtige.«

Tre ting, der er værd at bemærke:


Behov for en styrket markedsføringsindsats


Årsagen til, at der nu sættes fokus på turismen


Specielt i udkantsdanmark er turisterne vigtige.

Ad 1: Jo, der er behov for en styrket indsats. Hvad angår markedsføring er kodeordet koordinering. Turistbranchens akilleshæl hedder derimod produktforbedring, produktudvikling. Innovation.

Ad 2: Årsagen til, at der nu sættes fokus på (…). Den opmærksomme læser vil vide, at der næppe går en måned, uden at branchen er i spalterne for at viderebringe enten gode eller dårlige nyheder. Der er fokus på turismen året rundt. Emnet er vitalt og godt læsestof.Behov for popularitet?


Næh, det der med ”nu”, tror jeg dækker over noget helt andet, nemlig en ny minister, der har brug for det gode eksempels magt. Popularitet. Og det ved de fleste, også VisitDenmark, der til stadighed har behov for selvpromovering. Klogt af dem. Knapt så klogt af ministeren, medmindre hun har stillet visse krav om modydelser. Det kunne meget vel være noget om produktforbedring.

Ad 3: I udkantsdanmark er turisterne vigtige. Ja, det tror pokker. Hvornår har VisitDenmark senest været på rundtur i udkantsdanmark? Hvad med en ekskursion for bestyrelsesmedlemmerne langs den jyske vestkyst, snart én stor nationalpark, hvor det vigtigste aktiv selvsagt er naturen?

Vi har sommerhusene


Men kan vi leve af den alene? For hvad kan man ellers byde på derude af kvalitet? Stort set intet. Absolut intet, der kan få turister til at strømme ind over grænsen, ikke engang selv om grænsekontrollen er en saga blot. Vi har sommerhusene, som er vigtige for ”bosætningen”, men som i alt for mange tilfælde afspejler en grotesk ulighed mellem pris og kvalitet. Campingpladserne, jo, her tror jeg, at vi er ganske pænt med. Flot gået, Hvidbjerg Strand.

Men resten. Uha. Spisesteder, kiosker, tøjbutikker og alskens tingeltangel fremtoner ikke sjældent som en mindre skandale. Det gælder såvel varesortiment som betjening. Ofte særdeles pinligt, Pia Olsen Dyhr.

Der er så sandelig grund til og behov for at sætte fokus på turismen her og nu, inden det er for sent. Men behovet har været der i årevis. Men det hele er vel ”ik' så ring' endda”, slår man sig til tåls med. Også hos VisitDenmark.

Jeg er næppe den eneste, der har nydt at følge Jan Gintberg i tv rundt i udkantsdanmark; jo, der er stadig mulighed for et godt grin derude. Men kan vi leve af det?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.