Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

SF har fået flere mærkesager igennem

I et debatindlæg 2/11 i JP Aarhus skriver Knud Daugaard, at Socialistisk Folkeparti skubber den tidligere regering foran sig. Jeg er ikke enig i den vurdering.

Efter valget gik vi straks i gang med forhandlingerne om et nyt regeringsgrundlag og en ny finanslov. Der er blevet knoklet benhårdt hele vejen igennem. Den manglende kommunikation med medierne er ikke et udtryk for, at vi har holdt fri - tværtimod. Vi sidder midt i en forhandlingsperiode, hvor vi søger så brede forlig så muligt. Derfor ville det være mangel på respekt for processen og deltagerne, hvis diverse politikere gik ud i medierne og begyndte at køre deres eget spil.Hav lidt tålmodighedDerfor vil jeg bede personer som KD om at have lidt tålmodighed. Vi fremlagt en finanslov på blot tre uger, en proces der normalt tager det meste af et år. Vi er i en vanskelig situation rent finansielt i hele verden, det kræver tid og omtanke at løse. Vi må og skal ikke forhaste os med hovsaløsninger.På trods af at økonomien er stram, kan man allerede nu se, at det gør en stor forskel, om det er blå eller rød, der sidder på magten.Vi har fået gennemført en masse SF-mærkesager på bl.a. sundhedsområdet, hvor vi har afskaffet brugerbetaling på fertilitetsbehandling og fået udvidet HPV-vaccinen til at omfatte kvinder op til 26 år, for bare at nævne et par stykker. Det er ændringer, som træder i kraft allerede i begyndelse af det nye år, og det er ændringer, som vi har kæmpet for i lang tid.Der er fattigeDen nye finanslov vil bidrage med positive ændringer for rigtigt mange. Når KD siger, at der ikke findes fattige i Danmark, så tager han fejl. Det er bl.a. de fattige, som vil mærke, at en ny regering er kommet til. Mange er isoleret fra resten af samfundet pga. lave ydelser. Det skaber en kløft mellem borgere og arbejdsmarkedet og bidrager ikke til at få folk i job. Vi skal i stedet hjælpe de mennesker videre gennem bl.a. integration og uddannelse. Derfor er det en kæmpesejr for SF, at vi nu får afskaffet starthjælpen og fjernet kontanthjælpsloftet.Vi arbejder hårdt for en ny fremtid, og det er et ansvar, vi tager meget alvorligt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen