Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Weekend-demokrati?

I den forgangne weekend arbejdede italienske politikere på overtid med at danne en ny regering. Forklaring på politikernes weekendarbejde var, at arbejdet skulle være færdigt, før finansmarkederne åbnede.

Tidligere på måneden blev der også dannet en ny regering i Grækenland. Igen skete det i weekenden, da den nye regering skulle være klar, før finansmarkederne åbnede.Her i riget er det et mantra, at ”ingen over og ingen ved siden af Folketinget”. Tilsvarende utvivlsomt i Italien og i Grækenland. Alligevel tør man kun træffe store politiske beslutninger, når finansmarkederne holder lukket.Jeg er stor tilhænger af demokrati og af, at flertallet bestemmer mere end mindretallet. Jeg er dog tæt på at spørge mig selv, om demokrati efterhånden er en illusion, da finansmarkederne øjensynlig besidder større magt end demokratisk valgte beslutningstagere.Hvordan synes liberalisterne selv, at det går?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen