Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Ejendommelige prestigeprioriteringer

Aarhus Kommune er i mange henseender meget ejendommelig. Både den nuværende borgmester og hans forgænger er og var i deres prioriteringer højst ejendommelige.

På den ene side gav de regeringen skyld for alle økonomiske ulykker. På den anden side holdt begge fast i millionstore udgifter til formål, der for de fleste betragtes som luksuriøse prestigeprojekter, der er unaturlige i en tid, hvor de økonomiske midler langt fra er uudtømmelige - ej heller for Aarhus.Ældres nødopkald sløjfesBaggrunden for denne konstatering er, at det nu igen viser sig, at kommunen sparer på omsorg for og pleje af de ældre, som det senest er kommet frem bl.a. ved, at man sløjfer 500 ældres mulighed for at få hjælp i en nødsituation.Der kan nævnes langt flere eksempler på sparetiltag inden for såvel skolevæsenet som sundheds- og omsorgsområdet.Samtidig bruger Aarhus millioner af kroner for at gøre byen til Europæisk Kulturhovedstad 2017, og man bruger endnu flere millioner på et nyt hovedbibliotek væk fra byens centrum på et tidspunkt, hvor der lånes færre og færre bøger af byens borgere.På mange måder udtryk for kommunens ”unge- og ældrefjendske” prioritering til fordel for prestigeprojekter.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen