Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Synd for de tykke

Det store samtaleemne forleden var en undersøgelse med et resultat, som ikke overrasker folk med almindelig sund fornuft: At arbejdsgivere har tendens til at fravælge overvægtige jobansøgere.

Samtlige medier med respekt for sig selv spørger nu læsere, lyttere og seere: Er det i orden?Enhver med ordentlig moral ved, at svaret er nej - for selvfølgelig er det ikke o.k., at vi dømmer hinanden på udseendet.Men til gengæld er den barske sandhed, at vi gør det alligevel.Børn er ondskabsfulde, når de på den direkte måde mobber dem, som ser anderledes ud.Voksne, især singler, har trods alt forstået, at det gør mindre ondt, hvis bare man undgår hinanden, sådan helt diskret.Og så forlanger medierne ja- eller nej-svar. Det er dumt, det er unuanceret - og det er at fornægte den sandhed, som vi alle sammen kender. Også selv om det er synd for de overvægtige.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen