Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Hvor blev debatten om jagt af?

For kort tid siden udsendte Det Dyreetiske Råd en rapport, der var yderst kritisk over for store dele af den måde, som jagt praktiseres på i Danmark.

Rådet kræver beståede skydeprøver for at få jagttegn. Der skal også være mere kontrol med ikke at skyde forældredyr med unger, også selv om dyrene betegnes som skadevoldende. Og sidst, men bestemt ikke mindst, kræver rådet et forbud mod udsætning af skydedyr i naturen.

Det sidste krav er en kæmpe indskrænkning af jagten i Danmark og har også nogle store økonomiske konsekvenser for specielt mange danske herregårde, men af mystiske årsager udeblev debatten. Ingen ramaskrig fra jægerne og ingen glædeshyl fra dyrevennerne, selv om spørgsmålet om udsætning af dyr i naturen er et yderst følsomt emne.

Hvert år udsættes lidt under 1,5 million fasaner, ænder og agerhøns i den danske natur med ét eneste formål: At blive skudt af jægere. Ikke fordi jægerne er tvunget til at høste af naturen på grund af sult, men fordi jægerne synes, det er sjovt og mandigt at nedlægge disse forsvarsløse dyr.

Fra husdyr til vildt dyr


Inden disse dyr udsættes i naturen, skal de produceres, hvilket sker gennem et opdræt, der til forveksling minder om opdræt af slagtekyllinger og slagtekalkuner til konsum.

Dyrene er altså først husdyr med de love og ”rettigheder”, som er tildelt denne dyregruppe, hvorefter de bliver vilde dyr, som nu skal fungere i naturen efter helt andre regler. Der er reelt tale om en sammenblanding af husdyrhold og vildtforvaltning, hvilket skaber risiko for, at dyrene udsættes for lidelser.

Dyreværnsorganisationerne forbereder en stor kampagne, der skal føre til lovgivning om et forbud mod udsætning af skydedyr, men imens må man håbe, at parterne i sagen opper sig og kaster sig ud i en livlig og saglig debat om sagen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.