Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Løgn i lasten

Jeg forstår ikke, at en pensioneret officer og senioranalytiker ved DIIS vil anvende løgn i den offentlige debat. Men det er, hvad Karsten Møller gør i sit indlæg i JP 7/7.

Han påstår her, at JD blev arbejdsløs efter at være blevet ”blacklistet” i medierne efter påstandene om landsskadelig virksomhed, påstande, der ikke er ført bevis for.

Som vidne i den retssag, som Dragsdahl anlagde mod mig, ved Møller, at Dragsdahl benyttede sig af en løgn, da han hulkende i retssalen påstod, at jeg var skyld i, at han var arbejdsløs. Min advokat gjorde nemlig omgående retten opmærksom på, at Dragsdahl allerede i et interview til DIIS i oktober 2004 havde sagt, at han var rasende over at være arbejdsløs.

Min artikel om Dragsdahl blev offentliggjort i januar 2007, dvs. to år og tre måneder efter dette raseriudbrud. Min advokat gjorde omgående retten opmærksom på dette forhold og spurgte DIIS-forsker Svend Aage Christensen, om han kunne bekræfte Dragsdahls udsagn i det interview, han havde gennemført i 2004.

Desværre fik Christensen et akut anfald af hukommelsessvigt og mente ikke at kunne huske noget. Det er sådan set også uden interesse. Det autentiske interview fra oktober 2004 foreligger fuldt udskrevet, og enhver med eller uden hukommelsestab kan høre DIIS-interviewet i hele dets udstrækning.

Jeg har heller ikke, som Møller insinuerer, nogen sinde påstået, at Dragsdahl har udført landsskadelig virksomhed. Officerer holder sig normalt til kendsgerninger. Det gør den fhv. officer Karsten Møller ikke.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Skoleelev: Rigtige forældre er pinlige
Celina Schøn, elev i 9. klasse Værløse
Forældre er pinlige, fordi de elsker deres barn og vil deres barn det bedste.
Debat: Om igen, Jensen
I den fortsatte debat om koldkrigsrapporter kommenterede professor Bent Jensen i kronikken 4/7 ”Mens vi venter på at få lov …” synspunkter fremsat af direktør Nanna Hvidt og seniorforsker Svend Aage Christensen, DIIS.
Debat: Om igen, generalmajor
Karsten Møller, generalmajor og senioranalytiker ved Dansk Institut for Internationale Studier, er i et indlæg ”Om igen, Jensen” ( JP 7/7) gået i rette med Bent Jensen, fordi denne har hævdet, at det var seniorforsker Svend Aage Christensen, der fik journalist Jørgen Dragsdahl ansat på DIIS.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DF og Khader truer Støjbergs integrationskampagne

Jaleh Tavakoli
Vi har massive problemer med at muslimer af deres egne familier bliver udsat for vold og undertrykkelse, oftest med islam som begrundelse. DF og Khader har derfor ret i deres kritik af kampagnens manglende fokus på islam.

Blog: DR Detektor vildleder groft om andelen af ikkedanskere i år 2100

Morten Uhrskov Jensen
Det er reelt magtmisbrug af betroet stilling, når DR Detektor når frem til, at kun 21,4 pct. vil være af fremmed herkomst i år 2100.

Blog: Hvis Enhedslisten bestemte…

Rune Lund
Enhedslistens folketingsgruppe har netop fremlagt et realisérbart bud på, hvad vi ville gennemføre, hvis vi havde 90 mandater i Folketinget. Politisk forandring er mulig. Hvis bare der er politisk vilje.

Kommentar fra Berlin: »Det er synd for russerne«

Michael Kuttner, Jyllands-Postens korrespondent
Mange tyskere har et romantisk forhold til Rusland, næsten uanset hvad Kreml foretager sig.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her