Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Om igen, generalmajor

Karsten Møller, generalmajor og senioranalytiker ved Dansk Institut for Internationale Studier, er i et indlæg ”Om igen, Jensen” ( JP 7/7) gået i rette med Bent Jensen, fordi denne har hævdet, at det var seniorforsker Svend Aage Christensen, der fik journalist Jørgen Dragsdahl ansat på DIIS.

Næh, det var skam Møller himself, der sørgede herfor. Og Møller fortsætter: »JD var og er stadig arbejdsløs, da han åbenbart er blevet ”blacklistet” i medierne efter påstandene om landsskadelig virksomhed, påstande, der ikke er ført bevis for.

Et af de bærende retsprincipper i dette land har hidtil været, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.«

Møller må her hentyde til artiklen i Jyllands-Posten 14/1 2007 (”De kaldte ham nr. 1”). Her står intet om ”landsskadelig virksomhed”, kun at både PET og KGB opfattede JD som agent for KGB. At JD skulle være arbejdsløs pga. artiklen (og efterfølgende artikler om samme emne) i JP, er dog en skrøne.

JD blev 29/10 2004 interviewet af Svend Aage Christensen m.fl. som led i den efterfølgende DIIS-udredning om ”Danmark under Den Kolde Krig”, som SAC var ”chefudreder” på. I interviewet udtalte JD bl.a.: »[…] jeg bliver så edderspændt rasende, altså jeg er arbejdsløs i dag, hvorfor er jeg arbejdsløs, ik'? […] man frygter at ansætte mig et sted.«

Det kan næppe være Bent Jensens artikler i 2007, der med tilbagevirkende kraft sendte JD i arbejdsløshed i 2004.

Karsten Møller kunne let have fået afkræftet sin skrøne, hvis han havde præsenteret den for sin sidekammerat på DIIS, Svend Aage Christensen. Det var måske formelt Møller, der ansatte JD, men jeg vælger at tro, at det skete i skøn samdrægtighed med SAC.

I øvrigt optrådte JD for nylig i ”Orientering” på DR, så helt ”blacklistet” i medierne er han da ikke.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Sverige har ondt i demokratiet
Hans Jørgen Kirkeby
En grundlæggende ændring af hele det svenske samfund er i fuld gang på grund af den voldsomme indvandring.
Debat: Løgn i lasten
Bent Jensen, Center for Koldkrigsforskning
Jeg forstår ikke, at en pensioneret officer og senioranalytiker ved DIIS vil anvende løgn i den offentlige debat. Men det er, hvad Karsten Møller gør i sit indlæg i JP 7/7.
Debat: Om igen, Jensen
I den fortsatte debat om koldkrigsrapporter kommenterede professor Bent Jensen i kronikken 4/7 ”Mens vi venter på at få lov …” synspunkter fremsat af direktør Nanna Hvidt og seniorforsker Svend Aage Christensen, DIIS.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?

Blog: Venstre og regeringen er totalt passive overfor sprøjtegift i drikkevandet

Christian Rabjerg Madsen
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand.

Per Stig Møller: Her er fem ting, EU skal i gang med nu

Per Stig Møller
Økonomer og erhvervsfolk mener, vi skal have hundredtusinder og millioner flere indvandrere for at løse fremtidens arbejdsmarkedsbehov, men på den måde skifter de jo de europæiske befolkninger ud, og hvornår har vi besluttet det?
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her