Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Om igen, generalmajor

Karsten Møller, generalmajor og senioranalytiker ved Dansk Institut for Internationale Studier, er i et indlæg ”Om igen, Jensen” ( JP 7/7) gået i rette med Bent Jensen, fordi denne har hævdet, at det var seniorforsker Svend Aage Christensen, der fik journalist Jørgen Dragsdahl ansat på DIIS.

Næh, det var skam Møller himself, der sørgede herfor. Og Møller fortsætter: »JD var og er stadig arbejdsløs, da han åbenbart er blevet ”blacklistet” i medierne efter påstandene om landsskadelig virksomhed, påstande, der ikke er ført bevis for.

Et af de bærende retsprincipper i dette land har hidtil været, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.«

Møller må her hentyde til artiklen i Jyllands-Posten 14/1 2007 (”De kaldte ham nr. 1”). Her står intet om ”landsskadelig virksomhed”, kun at både PET og KGB opfattede JD som agent for KGB. At JD skulle være arbejdsløs pga. artiklen (og efterfølgende artikler om samme emne) i JP, er dog en skrøne.

JD blev 29/10 2004 interviewet af Svend Aage Christensen m.fl. som led i den efterfølgende DIIS-udredning om ”Danmark under Den Kolde Krig”, som SAC var ”chefudreder” på. I interviewet udtalte JD bl.a.: »[…] jeg bliver så edderspændt rasende, altså jeg er arbejdsløs i dag, hvorfor er jeg arbejdsløs, ik'? […] man frygter at ansætte mig et sted.«

Det kan næppe være Bent Jensens artikler i 2007, der med tilbagevirkende kraft sendte JD i arbejdsløshed i 2004.

Karsten Møller kunne let have fået afkræftet sin skrøne, hvis han havde præsenteret den for sin sidekammerat på DIIS, Svend Aage Christensen. Det var måske formelt Møller, der ansatte JD, men jeg vælger at tro, at det skete i skøn samdrægtighed med SAC.

I øvrigt optrådte JD for nylig i ”Orientering” på DR, så helt ”blacklistet” i medierne er han da ikke.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Skoleelev: Rigtige forældre er pinlige
Celina Schøn, elev i 9. klasse Værløse
Forældre er pinlige, fordi de elsker deres barn og vil deres barn det bedste.
Debat: Løgn i lasten
Bent Jensen, Center for Koldkrigsforskning
Jeg forstår ikke, at en pensioneret officer og senioranalytiker ved DIIS vil anvende løgn i den offentlige debat. Men det er, hvad Karsten Møller gør i sit indlæg i JP 7/7.
Debat: Om igen, Jensen
I den fortsatte debat om koldkrigsrapporter kommenterede professor Bent Jensen i kronikken 4/7 ”Mens vi venter på at få lov …” synspunkter fremsat af direktør Nanna Hvidt og seniorforsker Svend Aage Christensen, DIIS.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DF og Khader truer Støjbergs integrationskampagne

Jaleh Tavakoli
Vi har massive problemer med at muslimer af deres egne familier bliver udsat for vold og undertrykkelse, oftest med islam som begrundelse. DF og Khader har derfor ret i deres kritik af kampagnens manglende fokus på islam.

Blog: DR Detektor vildleder groft om andelen af ikkedanskere i år 2100

Morten Uhrskov Jensen
Det er reelt magtmisbrug af betroet stilling, når DR Detektor når frem til, at kun 21,4 pct. vil være af fremmed herkomst i år 2100.

Blog: Hvis Enhedslisten bestemte…

Rune Lund
Enhedslistens folketingsgruppe har netop fremlagt et realisérbart bud på, hvad vi ville gennemføre, hvis vi havde 90 mandater i Folketinget. Politisk forandring er mulig. Hvis bare der er politisk vilje.

Kommentar fra Berlin: »Det er synd for russerne«

Michael Kuttner, Jyllands-Postens korrespondent
Mange tyskere har et romantisk forhold til Rusland, næsten uanset hvad Kreml foretager sig.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her