Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Nej til "statslig lykke"

»En uhyggelig tanke«, skriver sundhedsordfører for Socialistisk Folkeparti, Karl H. Bornhøft, i et indlæg i JP 30/5. Den tanke, som han refererer til, er, at individet må bestemme over eget liv.

Det er for meget for Bornhøft, og det er her, vores ideologiske forskel bør stå klart for alle: Jeg ønsker et samfund, hvor individet kan træffe egne beslutninger, selv om disse er sundhedsskadelige - primært fordi jeg mener, at lykke er individuelt. SF ønsker et samfund, hvor staten træffer beslutninger for dig, fordi staten mener at vide, hvilken livsførelse der skaber mest lykke generelt.Bornhøft skriver, at han er rystet over, at jeg sammenligner rygelovgivningen med sharialovgivningen. Jeg er rystet over mange ting, når det kommer til SF, men mest af alt er jeg rystet over, at den venstrefløj, som engang kunne rumme et liberalt syn på individets valgfrihed, har forladt alle idealer om frisind, når det gælder menneskets ret til at bestemme egen livsførelse.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen