Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Nedværdigende behandling af de ældre danskere

Det Radikale Venstre kræver i sin 2020-plan, at 95 pct. af al kommunikation med det offentlige fra år 2018 skal foregå via computer.

Og der skal ifølge partiets næstformand, Morten Østergaard, ikke laves særregler for ældre danskere.Hvis ældre danskere ikke kan finde ud af at komme til tasterne, må de ifølge Østergaard gå tiggergang til deres børn eller børnebørn og bede om hjælp. Det er en utroligt ydmygende situation at stille mennesker i, der har knoklet hele deres liv for Danmark. Og hvad så i øvrigt med de ældre mennesker, som ikke har børn og børnebørn at trække på - hvad skal de stille op? Skal de kobles helt af fra det omgivende samfund, og skal deres pension standses, hvis de ikke kan kommunikere med det offentlige via en computer, hvis det står til De Radikale?Det er interessant at notere sig, at mens Det Radikale Venstre finder det afgørende vigtigt at tilbyde gratis tolkebistand til indvandrere selv flere årtier efter, at de er kommet til Danmark og burde have lært dansk, vil De Radikale altså ikke yde computerhjælp til ældre danskere, der ikke er fortrolige med at bruge en computer.Det siger i virkeligheden en del om Det Radikale Venstres prioriteringer. Indvandrere skal have hjælp. Ældre danskere må klare sig selv. Det er ikke alene et ældrefjendsk synspunkt, det er også uhyre usympatisk.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen