Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Ofre for miljøplagen

Joan Rafn og familie opgiver den ulige kamp mod Bindesbøl-møllerne ved Tarm. 1/8 fraflytter de deres hus, der ligger knap 600 m fra møllerne.

Huset vil fra da af stå tomt og forladt som et af de sjældne spøgelseshuse i Danmark. Det vil være en skamstøtte på kæmpevindmøllernes alter i miljøets hellige navn.

Familien har gennem længere tid kun boet i huset på hverdage og har tilbragt weekenderne andre steder for at få sovet ud og komme sig.

Hverdagene i huset er præget af støj døgnet rundt. Familien får ikke sovet ret meget. Joan Rafn siger: »Vi undrer os over, hvordan et lydfirma som Delta ved, hvad vi bliver syge af.«

Synet bliver i dagtimerne konstant bombarderet med roterende vinger. Spejlinger i vinduer og glas. Joan Rafn: »Vi kan ikke slippe væk fra de roterende møller.«

Skyggekastene forår og efterår er den rene tortur for familien. »I år har vi haft dage med halvanden times skyggekast i huset, og de kommer ind fra tre sider«, siger Joan Rafn.

Indtil nu er det blevet til 12 besøg ved læge, sygehus og ørespecialist.

Men 1/8 er det slut. Så fraflytter familien huset og efterlader det forladt og tomt som et symbol på en overilet og umenneskelig dansk vindmøllepolitik. For helbredets skyld.

Mon ikke de fleste kan blive enige om, at det er forfærdeligt, at det skal komme så vidt? Hvornår kommer politikere og embedsmænd ud af deres vindmølletrance og genvinder den sunde fornuft?

Og hvornår indser Sundhedsstyrelsen, at dens job ikke er at beskytte vindmølleindustriens indtjening, men borgernes helbred? Og får igangsat tilbundsgående sundhedsvidenskabelige undersøgelser af de mange familier, der som Joan Rafn og hendes familie lever i skyggen af kæmpevindmøllerne.

Indtil da bør tvivlen komme borgerne til gode, så vindmøller ikke opstilles tættere ved beboelse end 2 km, som den internationale lægevidenskab anbefaler.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.