Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Send efterløn til afstemning

Omkring regeringens aftale med DF, De Radikale og Kristendemokraterne om tilbagetrækningsreformen - hvor efterlønnen reduceres fra fem til tre år - har Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti skåret det ud i pap, at kommer de til magten efter et valg, vil de bruge alle til rådighed stående midler for at rulle efterlønsændringerne tilbage.

Selv om S, SF og Co. efter et valg ikke skulle kunne mønstre et flertal for at rulle et vedtaget lovforslag om reduktion af efterlønnen tilbage - fordi De Radikale ikke vil være med - vil det være naturligt, at S og SF så sender et sådant vedtaget lovforslag om reduktion af efterlønnen ud til en folkeafstemning.En sådan mulighed rummer den grundlov, som vi om få dage fejrer, i § 42, der siger, at det kan ske, når en tredjedel af Folketingets medlemmer (60) stemmer for, at et vedtaget lovforslag skal sendes til folkeafstemning.Med S og SF's nuværende mandatfordeling på hhv. 45 og 24 vil disse to partier alene kunne sende et vedtaget lovforslag til folkeafstemning.Så når S og SF vil bruge alle midler for at forhindre reduktion af efterlønnen, ser vi frem til som minimum - hvis alt andet måtte glippe - at få en folkeafstemning herom. Og skulle S og SF ikke bruge denne mulighed, må det blot konstateres, at den sociale indignation, som de to partier så højt og flot giver udtryk for, kun var varm luft og intet andet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen