Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Ja tak til au pairer under ærlige vilkår

I JP 20/5 spørger Esther Arildskov, om jeg mener, at ældre er mere uærlige og udnyttende af billig arbejdskraft end andre, eftersom jeg ikke mener, at man uden videre skal udvide au pair-ordningen til også at omfatte pensionister.

Jeg skal gerne give et klart svar: Nej. Selvfølgelig er ældre ikke mere udnyttende end andre mennesker. Problemet ligger et helt andet sted: Den ordning, som integrationsminister Søren Pind lægger op til, risikerer at blive social dumping ad bagvejen.



Der har været rigtig mange eksempler på misbrug af au pair-ordningen, så vi skal via en solid evaluering være sikre på, at der reelt er tale om kulturel udveksling og ikke bare import af underbetalt arbejdskraft.



Uden rene linjer er det hverken fair for de au pairer, der kommer til landet, for de ansatte i den danske velfærdssektor - eller for de pensionister, der i sidste ende skal modtage serviceydelsen under ærlige vilkår.



Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen