Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Censur over for læger

Overlæge Ole Lederballe skriver 14/1, at smertegrænsen er nået, og sygehuspersonalet går på akkord med fagligheden.

Baggrunden for de nuværende problemer har været gradvise fusioner under påberåbelse af speciallægemangel samt besparelser med krav om ambulante behandlinger.

OL berører helt givet væsentlige problemer inden for sundhedsvæsenet, uden at han præciserer, hvem der har ansvaret for problemerne. Her havde det været naturligt at komme ind på problemerne vedrørende den fagforening, som han selv er medlem af: Den Almindelige Danske Lægeforening, der ofte figurerer i pressen som den ansvarlige fortaler i mange samfundsproblemer som sunde levevaner, flygtningebørn og lignende.

Det er yderligere en forening, der i dag har sine forgreninger overalt i samfundet og står som talsmand for den samlede lægestand, men reelt er foreningen et landsomspændende monopol, som i dag er domineret af offentligt ansatte læger, og hvorfra man til stadighed hører krav om bygning af nye store offentlige paladser, centralisering og flere penge. Foreningens faglige presse er i dag samlet under Ugeskrift for Læger, men få er vidende om, at der her på foreningens og de lægelige områder udøves en udstrakt censur over for læger, der lægeligt eller på anden måde har andre erfaringer og andre tanker.

Kræftens Bekæmpelse

Et typisk eksempel er Kræftens Bekæmpelse, hvor en gruppe læger - ansat som overlæger i administrative stillinger, uden vagter, uden patientansvar og uden fast arbejdstid - optræder som store forskere og udsender deres propaganda vedrørende kræftsygdomme. En propaganda, der gennem deres stilling som samarbejdspartnere for Sundhedsstyrelsen, det sundhedsvidenskabelige fakultet, store dagblade og tv finder udbredt støtte og også bruges til at hindre fremlæggelsen af andre oplysninger vedrørende sygdomme som lungekræft, der efter Anden Verdenskrig er tiltaget voldsomt. Her i landet udvikler årligt ca. 3.500 lungekræft, hvor den industrielle partikelforurening er den grundlæggende og langt den væsentligste årsag. Dødsfald som følge af lungekræft udvikles ofte flere år efter den første udsættelse for partikelforurening, og det er utvivlsomt en væsentlig årsag til, at efterlønsmodtagere lever to år kortere end andre, men kan forekomme raske ved overgang til efterløn.

Den voldsomme propaganda, som læger i Kræftens Bekæmpelse udsender, og censuren i Ugeskrift for Læger dækker over disse forhold, bag hvilke der ligger store økonomiske interesser for forsikringsselskaber og arbejdsgivere.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Skoleelev: Rigtige forældre er pinlige
Celina Schøn, elev i 9. klasse Værløse
Forældre er pinlige, fordi de elsker deres barn og vil deres barn det bedste.
Debat: Det vil Det Radikale Venstre aldrig forstå
Benny Kurt Andersen, pensioneret praktiserende læge, Greve
Ida Auken (IA) fra Det Radikale Venstre prøver i sin kronik i 21/4 på radikal vis at få afsporet den danske værdidebat tilbage i radikal politisk retning. Det lykkes ikke.
Debat: Der mangler anger og en klædelig bodsgang
Aia Fog, formand for Trykkefrihedsselskabet, folketingskandidat for Nye Borgerlige
Centrumvenstrepolitikere har en særlig evne til at vende sig efter vinden – også Ida Auken.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DR Detektor vildleder groft om andelen af ikkedanskere i år 2100

Morten Uhrskov Jensen
Det er reelt magtmisbrug af betroet stilling, når DR Detektor når frem til, at kun 21,4 pct. vil være af fremmed herkomst i år 2100.

Blog: Hvis Enhedslisten bestemte…

Rune Lund
Enhedslistens folketingsgruppe har netop fremlagt et realisérbart bud på, hvad vi ville gennemføre, hvis vi havde 90 mandater i Folketinget. Politisk forandring er mulig. Hvis bare der er politisk vilje.

Blog: Pas nu på med de del forlig

Louis Jacobsen
Vi skal passe på med del forlig når der forhandles overenskomster. Hvis hvert hus bare passer sit kan vi hurtigt komme til at hjælpe vores modpart. Og det er jo ikke meningen.

Kommentar fra Berlin: »Det er synd for russerne«

Michael Kuttner, Jyllands-Postens korrespondent
Mange tyskere har et romantisk forhold til Rusland, næsten uanset hvad Kreml foretager sig.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her