Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Holddannelse styrker

Lars Olsen skriver i sit indlæg ”Selma skal ud af osteklokken” 22/11 i JP, at regeringens forslag om at udvide muligheden for at anvende holddannelse i folkeskolen vil føre til et splittet samfund.

Den betragtning deler jeg ikke. Øget holddannelse i folkeskolen vil tværtimod styrke vores samfund. Eleverne får bedre muligheder for at tilegne sig eller styrke de kompetencer, som er svage hos dem, og alle får mulighed for at blive udfordret maksimalt. Det vil være forskelligt fra elev til elev, og derfor skal skolerne have øje for, hvordan hver enkelt elev trives og lærer i skolen.

Vi skal respektere elevernes faglige forskelligheder, og gennem holddannelse kan vi give dem de muligheder, som de har brug for til at blive dygtigere. Holddannelse handler ikke om at sortere eleverne efter deres evner eller at dele dem op i forhold til social baggrund eller etnicitet - det handler om at give eleverne muligheden for at udvikle sig og dygtiggøre sig inden for det eller de fag, som eleven har sværere ved, eller hvor eleven har særlige evner.Vi mennesker kan ikke være lige gode til alt, men vi må give børn mulighed for allerede i en tidlig alder at arbejde med de ting, som de har særlig svært ved, eller hvor de har brug for ekstra udfordringer. Det skal respekteres blandt elever, forældre, skoler og kommuner, og det er jeg overbevist om vil ske.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.