Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Politisk bestillingsarbejde

Den svenske lovgivning mod købesex virker, konkluderer Vibeke Lenskjold 14/7 på baggrund af en svensk undersøgelse.

Men sandheden er den, at undersøgelsen er et stykke politisk bestillingsarbejde, hvilket den dog er ærlig nok til selv at nævne:

»Et udgangspunkt for vort arbejde har været, at køb af seksuelle ydelser fortsat skal være forbudt.«

Der nævnes i rapporten en række moralske standpunkter, som konklusionen skal være i overensstemmelse med. Det vil sige, at der har været udstukket en smal ramme, inden for hvilken undersøgelsen skulle foretages. F.eks. anses prostitution pr. definition som vold mod kvinder og som skadeligt for såvel individet som samfundet.

Frivillig eller tvungen?

Man skelner heller ikke mellem frivillig og tvungen prostitution. I rapporten omtales prostituerede således som »de, som utnyttjas«.

De svenske forskere er altså blevet bedt om at beskrive forhold, der kan understøtte politikernes grundsyn på prostitution og berettige en fortsat lov mod sexkøb. Det har man så gjort, men uden reel dokumentation.

VL skriver: »Den svenske lovgivning har klart minimeret omfanget af prostitution, både gade- og bordelprostitution og massageklinikker.« Men undersøgelsen indeholder ikke en opgørelse over omfanget af klinikprostitution i Sverige. Man skriver tværtimod, at man ikke kan vurdere omfanget, da udbyderne grundet sexkøbsloven er gået under jorden. Man aner således ikke, om prostitutionen i Sverige er steget eller faldet.

Fuskeri med tal

En af sexkøbslovens såkaldte ”succeser” er, at gadeprostitutionen skulle være faldet i Sverige, men steget i Danmark. Men det er ikke rigtigt. Godt nok har Reden i København i årevis bildt politikere og befolkning ind, at det forholdt sig sådan, men nu er de blevet afsløret i groft talfuskeri, efter der er blevet stillet spørgsmål om sagen i Folketinget.

Det er fra Reden Københavns side, at man har produceret de overdrevne og misvisende tal, der overhovedet gjorde det muligt at fejre sexkøbsloven som en succes.

Når lederen af Reden International, VL, efterfølgende går i medierne, og på baggrund af den svenske rapport kræver sexkøb kriminaliseret i Danmark, er der således endnu en gang tale om manipulation.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Hvem skal passe på dig om 50 år, Sophie Løhde?
Carina Hansen, sygeplejerske på Hjerteafdeling Y20, Frederiksberg Hospital, Frederiksberg C
Som hospitalsansatte sygeplejersker på et sengeafsnit kæmper mine kolleger og jeg dagligt en indædt kamp for at levere en pleje og behandling, som skaber mening og tryghed for den enkelte patient.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Vi skal have kørekort på mobilen

Eva Kjer Hansen
Slut med at glemme de vigtigste kort som sygesikringskortet og kørekortet.

Blog: Hippier i pænt tøj taler ud

Mikael Jalving
Vær altid på vagt over for de velklædte skurke i politik, medier og uddannelse. Som oftest siger de ét, mener noget andet og gør noget helt tredje.
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere
Tag små skridt ud af ensomheden
Man kan ikke fra den ene dag til den anden bryde ud af sin ensomhed, men mange kan lære at blive mere sociale og med tiden føle sig mindre isolerede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her