Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Politisk bestillingsarbejde

Den svenske lovgivning mod købesex virker, konkluderer Vibeke Lenskjold 14/7 på baggrund af en svensk undersøgelse.

Men sandheden er den, at undersøgelsen er et stykke politisk bestillingsarbejde, hvilket den dog er ærlig nok til selv at nævne:

»Et udgangspunkt for vort arbejde har været, at køb af seksuelle ydelser fortsat skal være forbudt.«

Der nævnes i rapporten en række moralske standpunkter, som konklusionen skal være i overensstemmelse med. Det vil sige, at der har været udstukket en smal ramme, inden for hvilken undersøgelsen skulle foretages. F.eks. anses prostitution pr. definition som vold mod kvinder og som skadeligt for såvel individet som samfundet.

Frivillig eller tvungen?

Man skelner heller ikke mellem frivillig og tvungen prostitution. I rapporten omtales prostituerede således som »de, som utnyttjas«.

De svenske forskere er altså blevet bedt om at beskrive forhold, der kan understøtte politikernes grundsyn på prostitution og berettige en fortsat lov mod sexkøb. Det har man så gjort, men uden reel dokumentation.

VL skriver: »Den svenske lovgivning har klart minimeret omfanget af prostitution, både gade- og bordelprostitution og massageklinikker.« Men undersøgelsen indeholder ikke en opgørelse over omfanget af klinikprostitution i Sverige. Man skriver tværtimod, at man ikke kan vurdere omfanget, da udbyderne grundet sexkøbsloven er gået under jorden. Man aner således ikke, om prostitutionen i Sverige er steget eller faldet.

Fuskeri med tal

En af sexkøbslovens såkaldte ”succeser” er, at gadeprostitutionen skulle være faldet i Sverige, men steget i Danmark. Men det er ikke rigtigt. Godt nok har Reden i København i årevis bildt politikere og befolkning ind, at det forholdt sig sådan, men nu er de blevet afsløret i groft talfuskeri, efter der er blevet stillet spørgsmål om sagen i Folketinget.

Det er fra Reden Københavns side, at man har produceret de overdrevne og misvisende tal, der overhovedet gjorde det muligt at fejre sexkøbsloven som en succes.

Når lederen af Reden International, VL, efterfølgende går i medierne, og på baggrund af den svenske rapport kræver sexkøb kriminaliseret i Danmark, er der således endnu en gang tale om manipulation.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Ret ryggen – og velkommen til virkeligheden
Lone Nørgaard
Vi skal en anden vej, hvis børn og unge skal hærdes til at tage livtag med virkeligheden – og evt. lave karakterer. Vi skal gøre op med et uddannelsessystem, der tilgodeser elever fra ressourcestærke familier med alt for meget fokus på rummelighed og trivsel.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Det er ikke et mål, at flere skal i folkeskolen

Jens-Kristian Lütken
Det er noget helt særligt dansk, at det brede flertal af befolkningen har råd til at vælge frit mellem folkeskolen eller et privat tilbud.

Blog: 10 sandheder om folkeskolen

Lars Boje Mathiesen
Så ramte et nyt skoleår. Her er 10 ting, som mange partier ikke vil indrømme.
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her