Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvorfor et sexkøbsforbud?

14/7 kunne man læse, at Vibeke Lenskjold mener, at den svenske lovgivning mod købesex virker - og at vi, for at vise solidaritet i Norden, bør gøre som svenskerne.

Jeg er uenig af mange grunde, men mest fordi jeg ønsker at hjælpe de personer, som har behov for hjælp. I den svenske regerings rapport om sexkøbsforbuddet står, at i Sverige handler det kun om at minimere antallet af prostituerede, kun i Malmø arbejdes der også med skadesreduktion. Selvfølgelig kan man se det sådan, at de, der ikke længere er i prostitution, er hjulpet. Men hvad med resten?

I den nye rapport fra Servicestyrelsen står, at prostituerede bliver påvirkede af den samfundsmæssige stigmatisering forbundet med prostitution, og at stigmatiseringen kan være med til at begrunde og forstærke en del af de risici, som man udsættes for.

Øget stigmatisering

Så når VL skriver, at »Langt de fleste mænd og kvinder får fysiske, psykiske og sociale skader af at være i prostitution«, så kan jeg ikke forstå, hvordan hun kan argumentere for et forbud, som det i Sverige, da et sådant uundgåeligt vil medføre øget stigmatisering og dermed flere af de skader, som VL selv argumenterer for, at vi skal gøre noget ved.

VL nævner også, at mange mister evnen til at etablere nære relationer. Også her har Vibeke Lenskjold ret, men igen mener jeg ikke, at hendes valg af ”hjælpemiddel” er velvalgt: »Den generelle stigmatisering betyder, at mange lever et dobbeltliv, hvor de hemmeligholder, at de prostituerer sig. En del isolerer sig fra mennesker uden for prostitutionsmiljøet. Stigmatiseringen er én af årsagerne til, at nogle prostituerede har vanskeligheder med at indgå i nære relationer.«

Det er blevet mere og mere tydeligt for mig, at et forbud mod prostitution ikke er for at hjælpe de prostituerede, men for at sende et signal om, hvordan man gerne vil have, at samfundet fungerer.

Jeg lægger også stor vægt på signaler, men gerne nogle, der gavner frem for at skade. Jeg vil gerne sende et signal om, at vi respekterer, anerkender og accepterer prostituerede.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Hvem skal passe på dig om 50 år, Sophie Løhde?
Carina Hansen, sygeplejerske på Hjerteafdeling Y20, Frederiksberg Hospital, Frederiksberg C
Som hospitalsansatte sygeplejersker på et sengeafsnit kæmper mine kolleger og jeg dagligt en indædt kamp for at levere en pleje og behandling, som skaber mening og tryghed for den enkelte patient.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Vi skal have kørekort på mobilen

Eva Kjer Hansen
Slut med at glemme de vigtigste kort som sygesikringskortet og kørekortet.

Blog: Hippier i pænt tøj taler ud

Mikael Jalving
Vær altid på vagt over for de velklædte skurke i politik, medier og uddannelse. Som oftest siger de ét, mener noget andet og gør noget helt tredje.
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere
Tag små skridt ud af ensomheden
Man kan ikke fra den ene dag til den anden bryde ud af sin ensomhed, men mange kan lære at blive mere sociale og med tiden føle sig mindre isolerede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her