Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

En gak LO-gik

Er det et problem, at danske lønmodtagere udsættes for pres om at være med i en bestemt fagforening, og at medlemmer i en fri fagforening bliver diskrimineret ved for eksempel at blive forbigået ved lønforhandlinger?

Institut for Menneskerettigheder har netop udgivet en rapport om problemet og vurderer, at den eksisterende fagforeningsdiskriminering er en krænkelse af menneskerettighederne.

Alligevel har LO's formand, Harald Børsting, afvist, at det skulle være et problem, og han har forsvaret sig med, at der er ytringsfrihed til at sige til andre, hvilken fagforening man vil anbefale dem at være med i. Ja, selvfølgelig har LO ytringsfrihed til at forsøge at overbevise danske lønmodtagere om, at de skal være med i LO. Men ytringsfrihed giver ikke ret til at diskriminere, mobbe og chikanere andre for at få dem som medlemmer eller holde fast i dem. At tolke ytringsfriheden, som Harald Børsting gør, kræver en særlig LO-gik, som er gak.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Har de internet i Horsens?

Eva Kjer Hansen
Det er næppe en forudsætning for at løse rollen som økonomisk vagthund, at man er tilstede inde i Finansministeriet (eller at man kan gå dertil fra den nuværende adresse lige ved Amalienborg).
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her