Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Sex, løgn og politikere

Seniorforsker Nell Rasmussen udtalte til en fællesnordisk videnskabelig konference sidste år, at debatten om prostitution var blevet videnstømt pga. gentagne fordomme, overdrivelser og usandheder.

Dette blev i høj grad afspejlet, da Socialdemokratiet under massiv misinformation i sidste måned vedtog at gå ind for et forbud mod købesex.

Misinformationen kommer bl.a. fra interessegrupper som 8. Marts Initiativet og KFUK-Redens diverse knopskydninger samt fra SF. En ung SF'er gentager f.eks. her i avisen 10/10 flere af de samme misforståelser. Men selv om en myte gentages, bliver den ikke sand.

Nej, antallet af prostituerede er ikke tredoblet de seneste 10 år - der er overhovedet ingen data herfor; det er en konstrueret usandhed. Der er ikke dokumentation for nogen eksplosiv vækst i købesex herhjemme de senere år, og Danmark er ikke blevet "Nordens bordel".

Der er heller ingen viden om, at prostitution, trafficking eller efterspørgsel skulle være faldet i Norge og Sverige efter forbudets indførsel. Derimod er selv den mest synlige form for prostitution - på gaden - i denne tid stærkt stigende i alle de to landes storbyer.

Jo, sexarbejdernes situation kan blive meget, meget værre under en kriminalisering. Lovlydige bordeller med redelige arbejdsforhold, netværk og sikkerhed må lukke eller blive stormet af politiet.

Sexarbejderne i Sverige og Norge annoncerer og arbejder derfor i stadigt højere grad i det skjulte og er udsat for mere stigmatisering og vold. De er mere stressede, isolerede og utrygge og ser nu politiet som deres fjende. Den sociale indsats er blevet skudt i sænk, pga. en lov, som ikke virker, men som rammer sexarbejderne selv.

Disse og mange flere skadesvirkninger pga. sexkøbsforbudet er veldokumenterede i diverse rapporter.

Mon politikerne på venstrefløjen en dag også vil begynde at lytte til viden, fakta - eller måske endda sexarbejderne selv?

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Ret ryggen – og velkommen til virkeligheden
Lone Nørgaard
Vi skal en anden vej, hvis børn og unge skal hærdes til at tage livtag med virkeligheden – og evt. lave karakterer. Vi skal gøre op med et uddannelsessystem, der tilgodeser elever fra ressourcestærke familier med alt for meget fokus på rummelighed og trivsel.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Det er ikke et mål, at flere skal i folkeskolen

Jens-Kristian Lütken
Det er noget helt særligt dansk, at det brede flertal af befolkningen har råd til at vælge frit mellem folkeskolen eller et privat tilbud.

Blog: 10 sandheder om folkeskolen

Lars Boje Mathiesen
Så ramte et nyt skoleår. Her er 10 ting, som mange partier ikke vil indrømme.
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her