Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Sex, løgn og politikere

Seniorforsker Nell Rasmussen udtalte til en fællesnordisk videnskabelig konference sidste år, at debatten om prostitution var blevet videnstømt pga. gentagne fordomme, overdrivelser og usandheder.

Dette blev i høj grad afspejlet, da Socialdemokratiet under massiv misinformation i sidste måned vedtog at gå ind for et forbud mod købesex.

Misinformationen kommer bl.a. fra interessegrupper som 8. Marts Initiativet og KFUK-Redens diverse knopskydninger samt fra SF. En ung SF'er gentager f.eks. her i avisen 10/10 flere af de samme misforståelser. Men selv om en myte gentages, bliver den ikke sand.

Nej, antallet af prostituerede er ikke tredoblet de seneste 10 år - der er overhovedet ingen data herfor; det er en konstrueret usandhed. Der er ikke dokumentation for nogen eksplosiv vækst i købesex herhjemme de senere år, og Danmark er ikke blevet "Nordens bordel".

Der er heller ingen viden om, at prostitution, trafficking eller efterspørgsel skulle være faldet i Norge og Sverige efter forbudets indførsel. Derimod er selv den mest synlige form for prostitution - på gaden - i denne tid stærkt stigende i alle de to landes storbyer.

Jo, sexarbejdernes situation kan blive meget, meget værre under en kriminalisering. Lovlydige bordeller med redelige arbejdsforhold, netværk og sikkerhed må lukke eller blive stormet af politiet.

Sexarbejderne i Sverige og Norge annoncerer og arbejder derfor i stadigt højere grad i det skjulte og er udsat for mere stigmatisering og vold. De er mere stressede, isolerede og utrygge og ser nu politiet som deres fjende. Den sociale indsats er blevet skudt i sænk, pga. en lov, som ikke virker, men som rammer sexarbejderne selv.

Disse og mange flere skadesvirkninger pga. sexkøbsforbudet er veldokumenterede i diverse rapporter.

Mon politikerne på venstrefløjen en dag også vil begynde at lytte til viden, fakta - eller måske endda sexarbejderne selv?

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Hvem skal passe på dig om 50 år, Sophie Løhde?
Carina Hansen, sygeplejerske på Hjerteafdeling Y20, Frederiksberg Hospital, Frederiksberg C
Som hospitalsansatte sygeplejersker på et sengeafsnit kæmper mine kolleger og jeg dagligt en indædt kamp for at levere en pleje og behandling, som skaber mening og tryghed for den enkelte patient.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Vi skal have kørekort på mobilen

Eva Kjer Hansen
Slut med at glemme de vigtigste kort som sygesikringskortet og kørekortet.

Blog: Hippier i pænt tøj taler ud

Mikael Jalving
Vær altid på vagt over for de velklædte skurke i politik, medier og uddannelse. Som oftest siger de ét, mener noget andet og gør noget helt tredje.
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere
Tag små skridt ud af ensomheden
Man kan ikke fra den ene dag til den anden bryde ud af sin ensomhed, men mange kan lære at blive mere sociale og med tiden føle sig mindre isolerede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her