Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

75 pct. af de prostituerede trives i deres job

I et læserbrev i JP 27/7 gør Pernille Rosenkrantz-Theil sig til talskvinde for et forbud mod sexkøb.

Jeg har tidligere haft stor respekt for PRT, da hun i mine øjne fremstod som en politiker, der havde ærlighed som et varemærke og satte sig ind i en sag, inden hun tog stilling.

PRT hævder, at 5.500 kvinder dagligt sælger deres krop; det er usandt, medmindre hun regner alle de hustruer med, der har sex med deres mand for at få en ny kjole eller andet. Politiet regner med, at der er 1.200-1.300 prostituerede i Danmark, og at de arbejder en-to gange om ugen, nogle mere, nogle mindre.

PRT hævder, at 90 pct. af de prostituerede ville ønske, at de aldrig var begyndt - det er usandt. Undersøgelser viser, at trivselsniveauet i prostitution er som i andre fag, 25 pct. trives over middel, halvdelen trives, og 25 pct. trives dårligt - ret præcist de samme tal ser man i andre faggrupper.

Hun antyder, at hver dag bliver en prostitueret udsat for vold, men dette skal holdes op mod, at 25 pct. af de ansatte i sundhedssektoren har været udsat for vold på jobbet, og mindst 10 pct. af alle kvinder lever i et voldeligt forhold.

PRT hævder, at »hovedparten af de prostituerede lever i et miljø, hvor stoffer, vold og overgreb er hverdag.«

Det er altså også usandt - mindre end 10 pct. af de prostituerede er misbrugere. Vi ved også, at langt de fleste stofbrugere var misbrugere, inden de blev prostituerede - de vil hellere finansiere stofferne på ærlig vis end ved kriminalitet.

Man må også spørge sig selv: Hvor er PRT's holdning til ligestilling i denne sag? Jeg vil da tro, at hun er ligestillingskvinde, men når PRT går ind for et købesexforbud, må hun jo mene, at politikere og vi mænd er bedre til at tage vare på kvinderne, end kvinderne selv er?

Den holdning bør have vidtrækkende konsekvenser på arbejdsmarkedet.

Man må henstille til PRT og andre politikere, at de undersøger sagen selv og ikke bare lovgiver ud fra løse påstande og egne fordomme.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Hvem skal passe på dig om 50 år, Sophie Løhde?
Carina Hansen, sygeplejerske på Hjerteafdeling Y20, Frederiksberg Hospital, Frederiksberg C
Som hospitalsansatte sygeplejersker på et sengeafsnit kæmper mine kolleger og jeg dagligt en indædt kamp for at levere en pleje og behandling, som skaber mening og tryghed for den enkelte patient.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Vi skal have kørekort på mobilen

Eva Kjer Hansen
Slut med at glemme de vigtigste kort som sygesikringskortet og kørekortet.

Blog: Hippier i pænt tøj taler ud

Mikael Jalving
Vær altid på vagt over for de velklædte skurke i politik, medier og uddannelse. Som oftest siger de ét, mener noget andet og gør noget helt tredje.
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere
Tag små skridt ud af ensomheden
Man kan ikke fra den ene dag til den anden bryde ud af sin ensomhed, men mange kan lære at blive mere sociale og med tiden føle sig mindre isolerede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her