Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

75 pct. af de prostituerede trives i deres job

I et læserbrev i JP 27/7 gør Pernille Rosenkrantz-Theil sig til talskvinde for et forbud mod sexkøb.

Jeg har tidligere haft stor respekt for PRT, da hun i mine øjne fremstod som en politiker, der havde ærlighed som et varemærke og satte sig ind i en sag, inden hun tog stilling.

PRT hævder, at 5.500 kvinder dagligt sælger deres krop; det er usandt, medmindre hun regner alle de hustruer med, der har sex med deres mand for at få en ny kjole eller andet. Politiet regner med, at der er 1.200-1.300 prostituerede i Danmark, og at de arbejder en-to gange om ugen, nogle mere, nogle mindre.

PRT hævder, at 90 pct. af de prostituerede ville ønske, at de aldrig var begyndt - det er usandt. Undersøgelser viser, at trivselsniveauet i prostitution er som i andre fag, 25 pct. trives over middel, halvdelen trives, og 25 pct. trives dårligt - ret præcist de samme tal ser man i andre faggrupper.

Hun antyder, at hver dag bliver en prostitueret udsat for vold, men dette skal holdes op mod, at 25 pct. af de ansatte i sundhedssektoren har været udsat for vold på jobbet, og mindst 10 pct. af alle kvinder lever i et voldeligt forhold.

PRT hævder, at »hovedparten af de prostituerede lever i et miljø, hvor stoffer, vold og overgreb er hverdag.«

Det er altså også usandt - mindre end 10 pct. af de prostituerede er misbrugere. Vi ved også, at langt de fleste stofbrugere var misbrugere, inden de blev prostituerede - de vil hellere finansiere stofferne på ærlig vis end ved kriminalitet.

Man må også spørge sig selv: Hvor er PRT's holdning til ligestilling i denne sag? Jeg vil da tro, at hun er ligestillingskvinde, men når PRT går ind for et købesexforbud, må hun jo mene, at politikere og vi mænd er bedre til at tage vare på kvinderne, end kvinderne selv er?

Den holdning bør have vidtrækkende konsekvenser på arbejdsmarkedet.

Man må henstille til PRT og andre politikere, at de undersøger sagen selv og ikke bare lovgiver ud fra løse påstande og egne fordomme.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Ret ryggen – og velkommen til virkeligheden
Lone Nørgaard
Vi skal en anden vej, hvis børn og unge skal hærdes til at tage livtag med virkeligheden – og evt. lave karakterer. Vi skal gøre op med et uddannelsessystem, der tilgodeser elever fra ressourcestærke familier med alt for meget fokus på rummelighed og trivsel.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Det er ikke et mål, at flere skal i folkeskolen

Jens-Kristian Lütken
Det er noget helt særligt dansk, at det brede flertal af befolkningen har råd til at vælge frit mellem folkeskolen eller et privat tilbud.

Blog: 10 sandheder om folkeskolen

Lars Boje Mathiesen
Så ramte et nyt skoleår. Her er 10 ting, som mange partier ikke vil indrømme.
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her