Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Søg andre veje end forbud

Blandt andre forbundsformand for DSU, Peter Hummelgaard Thomsen, bruger i Jyllands-Posten 20/9 udtrykket "Nordens Bangkok" om København, fordi Danmark i modsætning til Sverige, Norge og Island ikke har indført et forbud imod køb af sex.

Det er svært at forestille sig, at PHT nogen sinde har besøgt Bangkok, da tilstandene der naturligvis er milevidt fra situationen i København. Bl.a. er prostitution faktisk forbudt i Thailand, men eksisterer som bekendt alligevel i stor stil.

I forvejen svagt stillet


PHT ser gerne, at man forbyder købesex også i Danmark, hvilket ville være den direkte vej til voldsomt at forringe de prostitueredes dagligdag yderligere, især for dem, som i forvejen er svagt stillet. PHT påstår endvidere, at prostitutionen i København er med til at finansiere den verserende bandekrig i byen, hvilket han heller intet belæg har for - politiet har ikke været ude med oplysninger, der kan bekræfte denne påstand.

Til gengæld er det velkendt, at en stor del af finansieringen af bandekrigen kommer fra hashmarkedet, som er blevet mere kriminelt og fordækt efter beslutningen om at lukke Pusher Street.

Sundhed og sikkerhed


Ønsker DSU og Socialdemokraterne mere vold, flere skadevirkninger ,og at det bliver sværere at komme i kontakt med de svagt stillede prostituerede, som tvinges ud i et generelt langt mere lyssky, fordækt og betændt prostitutionsmiljø end i dag? Ja, så skal de ønske et forbud mod sexkøb.

Hvis PHT til gengæld ønsker bedre sundhed, sikkerhed og muligheder for prostituerede til at forlade branchen, hvis de ønsker det, så skal han søge andre veje end nytteløse, skadelige forbud.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Hvem skal passe på dig om 50 år, Sophie Løhde?
Carina Hansen, sygeplejerske på Hjerteafdeling Y20, Frederiksberg Hospital, Frederiksberg C
Som hospitalsansatte sygeplejersker på et sengeafsnit kæmper mine kolleger og jeg dagligt en indædt kamp for at levere en pleje og behandling, som skaber mening og tryghed for den enkelte patient.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Vi skal have kørekort på mobilen

Eva Kjer Hansen
Slut med at glemme de vigtigste kort som sygesikringskortet og kørekortet.

Blog: Hippier i pænt tøj taler ud

Mikael Jalving
Vær altid på vagt over for de velklædte skurke i politik, medier og uddannelse. Som oftest siger de ét, mener noget andet og gør noget helt tredje.
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere
Tag små skridt ud af ensomheden
Man kan ikke fra den ene dag til den anden bryde ud af sin ensomhed, men mange kan lære at blive mere sociale og med tiden føle sig mindre isolerede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her