Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Søg andre veje end forbud

Blandt andre forbundsformand for DSU, Peter Hummelgaard Thomsen, bruger i Jyllands-Posten 20/9 udtrykket "Nordens Bangkok" om København, fordi Danmark i modsætning til Sverige, Norge og Island ikke har indført et forbud imod køb af sex.

Det er svært at forestille sig, at PHT nogen sinde har besøgt Bangkok, da tilstandene der naturligvis er milevidt fra situationen i København. Bl.a. er prostitution faktisk forbudt i Thailand, men eksisterer som bekendt alligevel i stor stil.

I forvejen svagt stillet


PHT ser gerne, at man forbyder købesex også i Danmark, hvilket ville være den direkte vej til voldsomt at forringe de prostitueredes dagligdag yderligere, især for dem, som i forvejen er svagt stillet. PHT påstår endvidere, at prostitutionen i København er med til at finansiere den verserende bandekrig i byen, hvilket han heller intet belæg har for - politiet har ikke været ude med oplysninger, der kan bekræfte denne påstand.

Til gengæld er det velkendt, at en stor del af finansieringen af bandekrigen kommer fra hashmarkedet, som er blevet mere kriminelt og fordækt efter beslutningen om at lukke Pusher Street.

Sundhed og sikkerhed


Ønsker DSU og Socialdemokraterne mere vold, flere skadevirkninger ,og at det bliver sværere at komme i kontakt med de svagt stillede prostituerede, som tvinges ud i et generelt langt mere lyssky, fordækt og betændt prostitutionsmiljø end i dag? Ja, så skal de ønske et forbud mod sexkøb.

Hvis PHT til gengæld ønsker bedre sundhed, sikkerhed og muligheder for prostituerede til at forlade branchen, hvis de ønsker det, så skal han søge andre veje end nytteløse, skadelige forbud.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Ret ryggen – og velkommen til virkeligheden
Lone Nørgaard
Vi skal en anden vej, hvis børn og unge skal hærdes til at tage livtag med virkeligheden – og evt. lave karakterer. Vi skal gøre op med et uddannelsessystem, der tilgodeser elever fra ressourcestærke familier med alt for meget fokus på rummelighed og trivsel.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Det er ikke et mål, at flere skal i folkeskolen

Jens-Kristian Lütken
Det er noget helt særligt dansk, at det brede flertal af befolkningen har råd til at vælge frit mellem folkeskolen eller et privat tilbud.

Blog: 10 sandheder om folkeskolen

Lars Boje Mathiesen
Så ramte et nyt skoleår. Her er 10 ting, som mange partier ikke vil indrømme.
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her