Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Tørklædet hører ikke hjemme i hjemmeværnet

Det er glædeligt, at hjemmeværnets politiske chef, Ulrik Kragh, 19/7 er trådt i karakter i sagen om den tørklæde-tilslørede hjemmeværnskvinde.

I skærende kontrast til den konsekvente udmelding kan Venstres forsvarsordfører, Karsten Nonbo, ikke se noget problem i et islamisk krav om særuniformering i hjemmeværnet. Uniform betyder ensdannet. Uniformen sikrer, at det er funktionen, som er i fokus. Private præferencer som f. eks. det islamiske tørklæde, må helt indlysende afvises i hjemmeværnet. Ingen skal have særbehandling.Enhver, der ønsker at demonstrere religiøst eller politisk tilhørsforhold, må henvises til at gøre det i fritiden. I de samfund, hvor islamister har magten, er der tørklædetvang for kvinder. Også af den årsag skal det selvsamme religionspolitiske symbol hijab ikke eksponeres på hovedet af danske hjemmeværnsfolk.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen