Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Uddannelse til forandring

Når politikerne skal forhandle om udmøntningen af globaliseringspuljen, skal de tage stilling til, om de fortsat ønsker at nedprioritere handelshøjskolerne økonomisk i forhold til andre højere læreanstalter.

Meget står på spil, for hvis ikke fremtidens erhvervsledere lærer at bruge deres kreativitet og virkelyst til deres egen og samfundets interesse, skal vi ikke forvente at se færre Stein Bagger-skandaler, klimaforandringer og finanskriser.



Da G8-finansministrene mødtes 13/6 i Lecce, Italien, noterede de sig, at vi i stedet for ensidigt at forsøge at styre økonomien oppefra med grovkornet regulering må tænke nyt og udvikle menneskene i erhvervslivet, så de nedefra med værdier som ansvarlighed, integritet og bæredygtighed kan drive økonomien frem til deres eget og til samfundets bedste.



Verdens førende handelshøjskoler har længe været klar over, at dialog og uddannelse er centralt i forbindelse med at fremme overensstemmelsen mellem virksomhedens og samfundets interesser.



Derfor har handelshøjskolerne i FN-regi udviklet Principles for Responsible Management Education (PRME). De studerende skal introduceres til virkelighedens dilemmaer, diskutere dem, finde nye problemstillinger, nye løsninger.



Men er det muligt at uddanne erhvervsledere til at være reflekterede i spørgsmål om ansvarlighed, når den gennemsnitlige handelshøjskolestuderende modtager seks timers undervisning om ugen, og når en kandidatstuderende på handelshøjskolerne modtager 38 pct. af, hvad en tilsvarende studerende på naturvidenskab modtager? Er det muligt at sikre en dialog mellem de studerende og underviseren, når der gennemsnitligt er 204 studerende på hvert undervisningshold på HA-almen?



Det er afgørende for fremtidens samfund, hvordan vi placerer os i forhold til turbulensen fra finans- og klimakrisen. Vi står med en unik mulighed for at påvirke den danske og den globale økonomi i en bæredygtig og ansvarlig retning.



Vi håber, at de danske politikere vil leve op til deres ansvar og lade Danmarks handelshøjskoler blive et eksempel til efterfølgelse for handelshøjskoler i resten af verden.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen