Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Seksualpolitiske nuanceringer

Anne-Marie Meldgaard skriver i JP 31/3, at man ikke kan adskille trafficking og prostitution. Selvfølgelig kan man det - sammenligningen er ligesom at sidestille voldtægt med sex og vold med fodbold. Det afgørende punkt er ikke om, men hvordan man skelner.

Nogle demagoger vil meget gerne have et forbud mod sexkøb indført i Danmark, og de sammenligner konstant trafficking og prostitution. De bruger uhyrlige generaliseringer om, at ”ingen prostitueret har taget et frit valg”, og at ”alt sexarbejde er lig vold”. Citaterne kommer fra KFUK-Reden, og er hyppigt gengivet af politikere fra især S og SF, heraf den nævnte "kriminaliseringslobby".

Jeg tror ikke, at AMM tilhører denne gruppe, men hun gengiver dog forkerte postulater om, at »90 pct. af alle ofre for menneskehandel ender i prostitution.« Ifølge International Organization for Migration holdes 75 pct. af trafficking-ofre inden for landbrug, byggesektoren og tiggeri.

En handlingslammet gråzone

Politikerne har ikke skabt situationen om trafficking, men de har skabt en del af problemet, da de ved lovgivningen fra 1999 fastholder sexarbejdere i en handlingslammet gråzone.

De prostituerede skal betale skat og moms, men forbydes samtidig at få faglige rettigheder, danne fagforening og forbedre deres og deres kollegers vilkår.

I stedet nedgør forbudsfløjen dem jævnligt på stigmatiserende vis som umyndige "ofre".

Seksualpolitisk Forum ser det som afgørende i kampen mod trafficking, at både prostituerede og bordeller løftes ud af gråzonen og modtager "empowerment", rettigheder og krav.

En branchevejledning vil kunne sikre gode og lovlige forhold på alle bordeller. En fagforening vil kunne bekæmpe illegalt arbejde under dårlige kår. Politiet vil have nemmere ved at bekæmpe tvang og ulovligheder (som trafficking), når området er fremme i det åbne - og reguleret. I modsætning til Sverige, hvor 10 års sexkøbsforbud har tvunget sexarbejde endnu dybere under jorden, uden at trafficking eller prostitution er faldet.

En appel til politikere over hele spektret, ikke mindst AMM og andre fra hendes arbejderparti: Stop diskriminationen, støt arbejderne - og tillad dem at være med til at løse problemerne.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Ret ryggen – og velkommen til virkeligheden
Lone Nørgaard
Vi skal en anden vej, hvis børn og unge skal hærdes til at tage livtag med virkeligheden – og evt. lave karakterer. Vi skal gøre op med et uddannelsessystem, der tilgodeser elever fra ressourcestærke familier med alt for meget fokus på rummelighed og trivsel.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Det er ikke et mål, at flere skal i folkeskolen

Jens-Kristian Lütken
Det er noget helt særligt dansk, at det brede flertal af befolkningen har råd til at vælge frit mellem folkeskolen eller et privat tilbud.

Blog: 10 sandheder om folkeskolen

Lars Boje Mathiesen
Så ramte et nyt skoleår. Her er 10 ting, som mange partier ikke vil indrømme.
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her