Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Seksualpolitiske nuanceringer

Anne-Marie Meldgaard skriver i JP 31/3, at man ikke kan adskille trafficking og prostitution. Selvfølgelig kan man det - sammenligningen er ligesom at sidestille voldtægt med sex og vold med fodbold. Det afgørende punkt er ikke om, men hvordan man skelner.

Nogle demagoger vil meget gerne have et forbud mod sexkøb indført i Danmark, og de sammenligner konstant trafficking og prostitution. De bruger uhyrlige generaliseringer om, at ”ingen prostitueret har taget et frit valg”, og at ”alt sexarbejde er lig vold”. Citaterne kommer fra KFUK-Reden, og er hyppigt gengivet af politikere fra især S og SF, heraf den nævnte "kriminaliseringslobby".

Jeg tror ikke, at AMM tilhører denne gruppe, men hun gengiver dog forkerte postulater om, at »90 pct. af alle ofre for menneskehandel ender i prostitution.« Ifølge International Organization for Migration holdes 75 pct. af trafficking-ofre inden for landbrug, byggesektoren og tiggeri.

En handlingslammet gråzone

Politikerne har ikke skabt situationen om trafficking, men de har skabt en del af problemet, da de ved lovgivningen fra 1999 fastholder sexarbejdere i en handlingslammet gråzone.

De prostituerede skal betale skat og moms, men forbydes samtidig at få faglige rettigheder, danne fagforening og forbedre deres og deres kollegers vilkår.

I stedet nedgør forbudsfløjen dem jævnligt på stigmatiserende vis som umyndige "ofre".

Seksualpolitisk Forum ser det som afgørende i kampen mod trafficking, at både prostituerede og bordeller løftes ud af gråzonen og modtager "empowerment", rettigheder og krav.

En branchevejledning vil kunne sikre gode og lovlige forhold på alle bordeller. En fagforening vil kunne bekæmpe illegalt arbejde under dårlige kår. Politiet vil have nemmere ved at bekæmpe tvang og ulovligheder (som trafficking), når området er fremme i det åbne - og reguleret. I modsætning til Sverige, hvor 10 års sexkøbsforbud har tvunget sexarbejde endnu dybere under jorden, uden at trafficking eller prostitution er faldet.

En appel til politikere over hele spektret, ikke mindst AMM og andre fra hendes arbejderparti: Stop diskriminationen, støt arbejderne - og tillad dem at være med til at løse problemerne.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Hvem skal passe på dig om 50 år, Sophie Løhde?
Carina Hansen, sygeplejerske på Hjerteafdeling Y20, Frederiksberg Hospital, Frederiksberg C
Som hospitalsansatte sygeplejersker på et sengeafsnit kæmper mine kolleger og jeg dagligt en indædt kamp for at levere en pleje og behandling, som skaber mening og tryghed for den enkelte patient.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Vi skal have kørekort på mobilen

Eva Kjer Hansen
Slut med at glemme de vigtigste kort som sygesikringskortet og kørekortet.

Blog: Hippier i pænt tøj taler ud

Mikael Jalving
Vær altid på vagt over for de velklædte skurke i politik, medier og uddannelse. Som oftest siger de ét, mener noget andet og gør noget helt tredje.
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere
Tag små skridt ud af ensomheden
Man kan ikke fra den ene dag til den anden bryde ud af sin ensomhed, men mange kan lære at blive mere sociale og med tiden føle sig mindre isolerede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her