Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Politisk mangel på viden

Anne-Marie Meldgaard synes, at det er for groft, når jeg beskylder politikerne for at være i lommen på en kriminaliseringslobby (31/3). Hun skriver også, at viden er det, der skal bringe os videre i debatten om sexarbejde. Og hun skriver, at »vi ved«, at næsten en halv million kvinder og børn bliver handlet til prostitution i Europa.

Det sidste er en ren skrøne. Ingen ved, hvor mange kvinder, der er trafficket til sexarbejde i Europa. Men det er kun en brøkdel af den halve million.

Når AMM alligevel tror, at det forholder sig sådan, er det fordi, hun har det fra kriminaliseringslobbyen. Ikke mindst hendes egne partifæller har udbredt skrønen om den halve million.

Man kan læse om det i flere socialdemokratiske publikationer, hvor man, i strid med sandheden, angiver International Organization of Migration som kilde.

Tilsvarende er det på en række andre områder. Det er på den måde, at politikerne er i lommen på lobbyen, også selv om de ikke selv går ind for en kriminalisering, hvilket AMM mig bekendt ikke gør.

Et andet eksempel: I Servicestyrelsens bog ”Prostitution i Danmark” fra 2007 kan man læse, at mange, måske de fleste sexarbejdere, har været udsat for seksuelt misbrug i barndommen.

Men et andet sted i bogen kan læse, at dette langtfra er tilfældet. Nærlæser man bogen og dens kilder, ser man, at det er det sidste, som er understøttet af videnskaben.

Politisk filter

Alligevel er det påstanden om, at mange sexarbejdere har en baggrund som ofre for seksuel udnyttelse, der går igen i regeringens handlingsplan ”Et andet liv”.

De informationer, som kommer til Christiansborg, har været igennem et politisk filter, så de står i modstrid til al den viden, der findes fra forskningen.

Der er talrige eksempler på det, og i SIO gør vi opmærksom på det igen og igen.

Når AMM ikke ved det, kan hun ikke have lyttet til, hvad vi siger. At politikerne lytter til sexarbejdere, og søger reel viden, er det første der skal til for at få løftet debatten op på et højere niveau, sådan som AMM selv ønsker det.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Ret ryggen – og velkommen til virkeligheden
Lone Nørgaard
Vi skal en anden vej, hvis børn og unge skal hærdes til at tage livtag med virkeligheden – og evt. lave karakterer. Vi skal gøre op med et uddannelsessystem, der tilgodeser elever fra ressourcestærke familier med alt for meget fokus på rummelighed og trivsel.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Det er ikke et mål, at flere skal i folkeskolen

Jens-Kristian Lütken
Det er noget helt særligt dansk, at det brede flertal af befolkningen har råd til at vælge frit mellem folkeskolen eller et privat tilbud.

Blog: 10 sandheder om folkeskolen

Lars Boje Mathiesen
Så ramte et nyt skoleår. Her er 10 ting, som mange partier ikke vil indrømme.
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her