Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Politisk mangel på viden

Anne-Marie Meldgaard synes, at det er for groft, når jeg beskylder politikerne for at være i lommen på en kriminaliseringslobby (31/3). Hun skriver også, at viden er det, der skal bringe os videre i debatten om sexarbejde. Og hun skriver, at »vi ved«, at næsten en halv million kvinder og børn bliver handlet til prostitution i Europa.

Det sidste er en ren skrøne. Ingen ved, hvor mange kvinder, der er trafficket til sexarbejde i Europa. Men det er kun en brøkdel af den halve million.

Når AMM alligevel tror, at det forholder sig sådan, er det fordi, hun har det fra kriminaliseringslobbyen. Ikke mindst hendes egne partifæller har udbredt skrønen om den halve million.

Man kan læse om det i flere socialdemokratiske publikationer, hvor man, i strid med sandheden, angiver International Organization of Migration som kilde.

Tilsvarende er det på en række andre områder. Det er på den måde, at politikerne er i lommen på lobbyen, også selv om de ikke selv går ind for en kriminalisering, hvilket AMM mig bekendt ikke gør.

Et andet eksempel: I Servicestyrelsens bog ”Prostitution i Danmark” fra 2007 kan man læse, at mange, måske de fleste sexarbejdere, har været udsat for seksuelt misbrug i barndommen.

Men et andet sted i bogen kan læse, at dette langtfra er tilfældet. Nærlæser man bogen og dens kilder, ser man, at det er det sidste, som er understøttet af videnskaben.

Politisk filter

Alligevel er det påstanden om, at mange sexarbejdere har en baggrund som ofre for seksuel udnyttelse, der går igen i regeringens handlingsplan ”Et andet liv”.

De informationer, som kommer til Christiansborg, har været igennem et politisk filter, så de står i modstrid til al den viden, der findes fra forskningen.

Der er talrige eksempler på det, og i SIO gør vi opmærksom på det igen og igen.

Når AMM ikke ved det, kan hun ikke have lyttet til, hvad vi siger. At politikerne lytter til sexarbejdere, og søger reel viden, er det første der skal til for at få løftet debatten op på et højere niveau, sådan som AMM selv ønsker det.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Hvem skal passe på dig om 50 år, Sophie Løhde?
Carina Hansen, sygeplejerske på Hjerteafdeling Y20, Frederiksberg Hospital, Frederiksberg C
Som hospitalsansatte sygeplejersker på et sengeafsnit kæmper mine kolleger og jeg dagligt en indædt kamp for at levere en pleje og behandling, som skaber mening og tryghed for den enkelte patient.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Vi skal have kørekort på mobilen

Eva Kjer Hansen
Slut med at glemme de vigtigste kort som sygesikringskortet og kørekortet.

Blog: Hippier i pænt tøj taler ud

Mikael Jalving
Vær altid på vagt over for de velklædte skurke i politik, medier og uddannelse. Som oftest siger de ét, mener noget andet og gør noget helt tredje.
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere
Tag små skridt ud af ensomheden
Man kan ikke fra den ene dag til den anden bryde ud af sin ensomhed, men mange kan lære at blive mere sociale og med tiden føle sig mindre isolerede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her