Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Lad sexarbejdere hjælpe i kampen mod trafficking

Politikere og politi er gået helt galt i byen, når man benytter den såkaldte Al Capone-metode.

Jeg blev vred, da jeg læste om, at Københavns Politi opfordrer sexarbejdere, der kan hjælpe med at fælde trafficking-bagmænd, til at henvende sig. Politiet vil se bort fra andre ulovligheder, antyder lederen af indsatsgruppen, Rene Hansen.

Det kan han kun sige i tryg forvisning om, at læserne - og desværre Jyllands-Posten - ikke har sat sig ind i, hvordan politiets indsats mod sexarbejde fungerer. Den foregår efter det, som man kalder Al Capone-metoden, hvor man systematisk leder efter små lovovertrædelser i stedet for at gå direkte efter de store og alvorlige forbrydelser.

Det er ikke bagmændene, som man rammer på den måde. Det er sexarbejderne, og det er den hårde virkelighed for os. Udenlandske sexarbejdere bliver anholdt i store razziaer. Så bliver de ført sammen med for eksempel Center Mod Menneskehandel, der hælder vand ud af ørerne og fortæller dem, at man kun vil dem det godt. Derefter bliver de udvist.

Danske sexarbejdere anholder man ikke, men også vi bliver udsat for Al Capone-metoden. Politiet besøger ofte bordellerne, og selv om det normalt er venligt, overtræder det vores borgerrettigheder i jagten på små forseelser. Vi har al mulig grund til ikke at ville tale med politiet.

Politikernes ansvar
Sexarbejdernes InteresseOrganisation (SIO) har gjort Folketingets Retsudvalg opmærksom på dette. Vi har aldrig fået svar.

Politikerne bærer et tungt ansvar. Det er i bund og grund dem og ikke politiet, der er skyld i problemerne.

Navnet på den indsatsgruppe, som Rene Hansen leder, siger det hele.

Den skal bekæmpe prostitution og kvindehandel. Det giver lige så lidt mening, som hvis man lavede en indsatsgruppe mod landbrug og kvindehandel. Politikerne er i lommen på en kriminaliseringslobby, der kynisk bruger migrationsproblematikkerne til at bekæmpe sexarbejde.

Kynismen og ligegyldigheden er udstillet for alverden, når man i fuldt alvor bruger en teknik, som er udviklet til at fælde en af de værste gangstere i verdenshistorien, til at ramme sexarbejderen henne om hjørnet. Det må være indlysende for enhver, at den dag, politikerne ønsker at løse problemer, skal de tale med os og samarbejde med os.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Hvem skal passe på dig om 50 år, Sophie Løhde?
Carina Hansen, sygeplejerske på Hjerteafdeling Y20, Frederiksberg Hospital, Frederiksberg C
Som hospitalsansatte sygeplejersker på et sengeafsnit kæmper mine kolleger og jeg dagligt en indædt kamp for at levere en pleje og behandling, som skaber mening og tryghed for den enkelte patient.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Vi skal have kørekort på mobilen

Eva Kjer Hansen
Slut med at glemme de vigtigste kort som sygesikringskortet og kørekortet.

Blog: Hippier i pænt tøj taler ud

Mikael Jalving
Vær altid på vagt over for de velklædte skurke i politik, medier og uddannelse. Som oftest siger de ét, mener noget andet og gør noget helt tredje.
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere
Tag små skridt ud af ensomheden
Man kan ikke fra den ene dag til den anden bryde ud af sin ensomhed, men mange kan lære at blive mere sociale og med tiden føle sig mindre isolerede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her