Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Lad sexarbejdere hjælpe i kampen mod trafficking

Politikere og politi er gået helt galt i byen, når man benytter den såkaldte Al Capone-metode.

Jeg blev vred, da jeg læste om, at Københavns Politi opfordrer sexarbejdere, der kan hjælpe med at fælde trafficking-bagmænd, til at henvende sig. Politiet vil se bort fra andre ulovligheder, antyder lederen af indsatsgruppen, Rene Hansen.

Det kan han kun sige i tryg forvisning om, at læserne - og desværre Jyllands-Posten - ikke har sat sig ind i, hvordan politiets indsats mod sexarbejde fungerer. Den foregår efter det, som man kalder Al Capone-metoden, hvor man systematisk leder efter små lovovertrædelser i stedet for at gå direkte efter de store og alvorlige forbrydelser.

Det er ikke bagmændene, som man rammer på den måde. Det er sexarbejderne, og det er den hårde virkelighed for os. Udenlandske sexarbejdere bliver anholdt i store razziaer. Så bliver de ført sammen med for eksempel Center Mod Menneskehandel, der hælder vand ud af ørerne og fortæller dem, at man kun vil dem det godt. Derefter bliver de udvist.

Danske sexarbejdere anholder man ikke, men også vi bliver udsat for Al Capone-metoden. Politiet besøger ofte bordellerne, og selv om det normalt er venligt, overtræder det vores borgerrettigheder i jagten på små forseelser. Vi har al mulig grund til ikke at ville tale med politiet.

Politikernes ansvar
Sexarbejdernes InteresseOrganisation (SIO) har gjort Folketingets Retsudvalg opmærksom på dette. Vi har aldrig fået svar.

Politikerne bærer et tungt ansvar. Det er i bund og grund dem og ikke politiet, der er skyld i problemerne.

Navnet på den indsatsgruppe, som Rene Hansen leder, siger det hele.

Den skal bekæmpe prostitution og kvindehandel. Det giver lige så lidt mening, som hvis man lavede en indsatsgruppe mod landbrug og kvindehandel. Politikerne er i lommen på en kriminaliseringslobby, der kynisk bruger migrationsproblematikkerne til at bekæmpe sexarbejde.

Kynismen og ligegyldigheden er udstillet for alverden, når man i fuldt alvor bruger en teknik, som er udviklet til at fælde en af de værste gangstere i verdenshistorien, til at ramme sexarbejderen henne om hjørnet. Det må være indlysende for enhver, at den dag, politikerne ønsker at løse problemer, skal de tale med os og samarbejde med os.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Ret ryggen – og velkommen til virkeligheden
Lone Nørgaard
Vi skal en anden vej, hvis børn og unge skal hærdes til at tage livtag med virkeligheden – og evt. lave karakterer. Vi skal gøre op med et uddannelsessystem, der tilgodeser elever fra ressourcestærke familier med alt for meget fokus på rummelighed og trivsel.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Det er ikke et mål, at flere skal i folkeskolen

Jens-Kristian Lütken
Det er noget helt særligt dansk, at det brede flertal af befolkningen har råd til at vælge frit mellem folkeskolen eller et privat tilbud.

Blog: 10 sandheder om folkeskolen

Lars Boje Mathiesen
Så ramte et nyt skoleår. Her er 10 ting, som mange partier ikke vil indrømme.
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her