Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Den stuerene stenkaster

Den lærde imam Abdul Wahid Pedersen taler konsekvent med to tunger, når han taler om stening. »Enhver, der kalder sig muslim, må tage hele pakken«, understreger han og henviser til den ufejlbarlige koran.

Her vinker Allah med sin vognstang til sine håndgangne mænd, siger Abdul Wahid. Det er arabisk og betyder den totalt undergivne.

Men nordjyden Pedersen slår sig i tøjret. Hr. Pedersen erklærer hver anden dag, at han ikke går ind for stening af kvinder.

Den tvetungede praksis må Allah med vognstangen tage sig af.

I Johannesevangeliets 8. kapitel kommer folk til Jesus med en kvinde, som de anklager med disse ord: »Denne kvinde er blevet grebet i hor. I loven har Moses påbudt os at stene den slags kvinder. Hvad siger du?«

Jesus svarer dem ikke, men da de bliver ved med at spørge, siger han: »Den, der er ren, kan kaste den første sten.« Der står, at de gik deres vej. Kvinden blev ikke stenet til døde. Beretningen er nært knyttet til vores børnelærdom. Den sidder fast i sindet. Hvem vover at stille sig frem som ren?

Renheden i islam
Det gør nu den lærde imam Abdul Wahid. Med Koranen i hånden. Og kvinden stenes. Jesus tages til indtægt. Han siger jo selv, at ”den rene” skal kaste stenen. Vi er ved det ufravigelige i islam. Renheden.

For nylig sad nogle tolerante og dialogsøgende kristne teologer og drøftede det moderne fællestema ”Jesus i Koranen” med nogle lærde imamer. De drøftede denne Johannes-tekst.

Selvfølgeligheden for en kristen teolog er her, at et syndigt menneske må afstå fra rettergangen, ingen kan påberåbe sig renheden.

Selvfølgeligheden for muslimen er, at han påberåber sig renheden. Og kaster stenen, som han skal.

I et sekulariseret kristent samfund som vores, hvor den sunde fornuft har første prioritet, dukker de gamle religiøse grundbegreber nu og da op. Lidt hen i vejret.

F.eks. blev der udstedt en moralsk fatwa fra Folketingets talerstol for nogle år siden. Rettet imod en del af den parlamentariske forsamling. Og den lød: »Stuerene bliver I aldrig.«

Den urenhedslære, som vores jyske muslim Abdul Wahid Pedersen dyrker intenst, skyldes, at en god muslim samler på urenheder - hos de andre.

Der er de urene madvarer. Urene drikkevarer. Urene ytringer. Satire især. Herunder tegninger. Led for led i det små, men sharialoven venter med sin vognstang for enden af det hele og viser vejen.

De moralske stenkastere på hjemmebanen og de muslimske på udebanen ved så sikkert som amen i kirken: Det rene, som jeg vil, det gør jeg også, det urene, som jeg ikke vil, det gør Karen Jespersen.

PS. Så vidt jeg er orienteret, taler man i Folketinget ikke længere om ”den stuerene fordring” til sine parlamentariske kolleger.

Det er vist meget fornuftigt. Man skal jo ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus.

Man skal jo ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus. ”

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Power må skrue ned i Danmark

Tilførsel af ny kapital til moderselskabet i Norge betyder, at elektronikkæden Power må reducere planerne om ekspansion i Danmark. Storbank skal give lov, hvis der åbnes flere varehuse her i landet. Finans
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Hvor mange døtre skal voldtages?

Lars Boje Mathiesen
Hvis man ikke er villig til at sætte sin egen taburet og mandat på spil for befolkningens sikkerhed og tryghed, så er man ganske enkelt ikke værdig til at repræsentere borgerne.

Blog: Donald Trumps første år

Morten Uhrskov Jensen
Mediernes behandling har været udsøgt ringe.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her